Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ilija Đoković i Aleksa Avramović na spisku selektora Đorđevića za Izrael i Grčku

post-title


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak sa 16 igrača na koje računa u petom krugu kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine. Na spisku se nalaze i Ilija Đoković, košarkaš Borca, kao i Čačanin Aleksa Avramović koji nastupa za Vareze.

[caption id="attachment_83016" align="aligncenter" width="960"] foto: fiba.basketball[/caption]

Uprkos određenim najavama da bi srpski tim u dve možda i najvažnije kvalifikacione utakmice mogao da bude jači za Bajernov triling Stefan Jović - Vladimir Lučić - Nemanja Dangubić, nažalost od toga nema ništa.

Kao i pred svako dosadašnje okupljanje selektor Đorđević uneo je nekoliko noviteta u tim. Tačnije, u sastav se vraća najbolji Partizanov igrač Rade Zagorac, prvi put još od priprema za olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu 2016. godine. Takođe, na listi kandidata našao se i Dejan Kravić, koga je Đorđević spazio odmah po dolasku na selektorsku poziciju, dok je momak iz Mostara još bio član univerziteta Teksas. U tim se vraća i Stefan Birčević, koji je neke ranije akcije propuštao zbog problema sa povredama. Problem je, doduše, to što je Birčević potpuno van takmičarske forme, pošto mu je uručen otkaz u Banvitu.

Uz Radeta Zagorca iz Partizana je pozvan još Đorđe Gagić, dok su se iz Crvene zvezde našli trojica igrača: kapiten Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov. Doduše, Radanov i dalje muči muku s povredom leđa, zbog čega nije u Zvezdinom timu za meč protiv Andore. Do početka priprema očekuje se da bi obojica trebalo da se oporave. Od igrača iz Srbije pozivi su uručeni i ponajboljem igraču FMP iz Železnika Stefanu Potu, kao i Iliji Đokoviću kao standardno jedinom braniocu časti klubova iz Košarkaške lige Srbije.

Iz ekipe koja je izvukla najveći deo kvalifikacija tu su Stefan Peno, Marko Simonović, Stevan Jelovac i Miroslav Raduljica. Dragan Milosavljević takođe će dobiti svoje mesto u timu, pošto Unikaha sada nastupa u Evrokupu. Zanimljivo je i da je Nikola Jovanović takođe pozvan, iako mu forma u Trentu nije na najboljem nivou. Odlazak Nikole Radičevića u Gran Kanariju onemogućio je selektora Đorđevića da mu dodeli poziv, pošto je mladog plejmejkera pratio u Italiji.

Nacionalni tim će se okupiti 26. novembra 2018. u Beogradu, u hotelu „Kraun plaza“ i početi pripreme za utakmicu sa Izraelom 30. novembra u Tel Avivu od 14 časova i meč sa Grčkom 3. decembra u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić od 20.15.

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE

Stefan Peno (Alba) Ilija Đoković (Borac Čačak) Stefan Pot (FMP) Aleksa Avramović (Vareze) Dragan Milosavljević (Unikaha) Branko Lazić (Crvena zvezda) Ognjen Dobrić (Crvena zvezda) Rade Zagorac (Partizan) Aleksa Radanov (Crvena zvezda) Marko Simonović (Zenit) Stevan Jelovac (Bamberg) Stefan Birčević (Banvit) Miroslav Raduljica (Đengsu Dragons) Đorđe Gagić (Partizan) Nikola Jovanović (Trento) Dejan Kravić (Virtus Bolonja)



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar