Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Moravičkom okrugu svi putevi prohodni, nema zastoja u saobraćaju, javne službe normalno rade

post-title


Juče po podne i u toku prošle noći na području Moravičkog okruga padao je sneg, koji je na planini Jelici i planinskim predelima Čačka, Ivanjice i Gornjeg Milanovca dostizao visinu snežnog pokrivača i do 15 santimetara.

Sve službe zadužene za zimsko održavanje puteva su na vreme reagovale u skladu sa propisanom procedurom i planom održavanja puteva, tako da su u ranim jutarnjim satima svi državni i lokalni putevi bili prohodni za saobraćaj.

U ovom trenutku nema zastoja u saobraćaju, a u toku večeri sinoć i protekle noći on se otežano odvijao, posebno od stane motornih vozila koja su još uvek imala letnje pneumatike, pa se apeluje na sve vozače da na put ne kreću bez zimskih guma i opreme.

Sve javne službe i ustanove rade normalno i bez većih poteškoća uzrokovanih vremenskim prilikama.

U Gornjem Milanovcu svi putevi prohodni

Prvi ovosezonski sneg na teritoriji opštine Gornji Milanovac nije uslovio veće probleme i poteškoće u funkcionisanju službi i preduzeća.

Svi putevi na teritoriji opštine su prohodni. Saobraćaj se odvija usporeno ali bez zastoja. Javno preduzeće za izgradnju je tokom noći izvršilo čišćenje i posipanje rizlom putnih pravaca po planu za zimsku sezonu.

Vodosnabdevanje građana je uredno, a sistem za daljinsko grejanje funkcioniše bez problema i poteškoća. Trenutno, grejanje nemaju korisnici koji su priključeni na kotlarnicu u ulici Železničkoj zbog revizije trafo stanice na Ivicama. Normalizacija grejanja sa pomenute kotlarnice očekuje se do 14 sati.

Sve škole i vrtići rade normalno, telefonski saobraćaj funkcioniše bez prekida, a kvarovi koji su nastajali tokom noći na elektroenergetskom sistemu su otklonjeni. Ekipe EPS –a trenutno rade na sanaciji kvara u selu Ljutovnica, a zdravstveno zbrinjavanje građana odvija se normalno.

Sve službe i preduzeća organizovano i spremno dočekuju zimsku sezonu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar