Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliko interesovanje mladih za predavanje prof. dr Danice Grujičić

post-title


U punom amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, u četvrtak, 15. novembra održana je tribina na temu: „Zajedno za mlade“ na kojoj je gost bila prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg, redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu , po kojoj nosi ime Fondacija „Zajedno za mlade“.

Teme o kojima je bilo reči izazvale su veliko interesovanje među studentima i srednjoškolcima, a svojim dolaskom interesovanje i podršku skupu izrazili su predstavnici Grada Čačka, lekari, nastavnici, roditelji adolescenata.

Na tribini koju je organizovao Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka, bilo je reči o temama koje značajno utiču na živote mladih ljudi, među kojima su posledice NATO bormbardovanja, legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe, a govorilo se i o tome da li ima mita i korupcije u zdravstvu.

Uz aktivno učešće mladih, prof. dr Grujičić je sa aspekta medicinske struke objasnila zašto ne prihvata inicijative pojedinih grupacija da kanabis bude legalizovan, navodeći evidentne posledice zasnovane na istraživačkim rezultatima koje se odražavaju na zdravlje i život pojedinca koji koristi kanabis.

Osvrnuvši se na period od pre 20 godina i NATO bombardovanje, prof. dr Danica Grujičić predstavila je istraživačke rezultate i navela povećanje broja obolelih od određenih bolesti u pojedinim delovima Srbije, što se, kako je navela, sa aspekta medicinske struke dovodi u vezu sa uticajem bombardovanja 1999. godine.

O samom radu novoosnovane Fondacije „Zajedno za mlade“ govorio je Radovan Novaković, jedan od osnivača Fondacije koja prevashodno ima cilj da mladim talentima omogući različite podrške koje su im neophodne da bi učestvovali na međunarodnim takmičenjima i drugim smotrama.

U ime FTN prisutne na tribini pozdravio je dekan FTN prof. dr Nebojša Mitrović, student prorektor Univerziteta u Kragujevcu Sandra Miljaković, pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i predsednica Studentskog parlamenta FTN Milica Vlašković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar