Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deca u školama posle pola godine, u učionice samo s maskama (VIDEO)

post-title


Jedan od izazova za epidemilošku situaciju jeste i današnji povratak đaka u školske klupe. U svim školama danas će prvi čas biti posvećen "kovidu-19”. Za prvake ove godine nema priredbe. Na 15 dana škole će da rade presek o broju zaraženih đaka i nastavnika. Svega četiri odsto učenika nastavu će pratiti onlajn.

https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/09/01/17063228/Skole-010980.mp4

Reporter RTS-a javlja da su učenici u kraljevačku osnovnu školu "Jovo Kursula" koju pohađa oko 550 učenika stigli nešto pre osam časova, a tačno u osam je zvonilo za početak prvog časa u ovoj zaista neobičnoj školskoj godini.

Danas će đaci prvi put od marta ponovo biti u učionicama sa svojim učiteljima, nastavnicima i drugarima. Svi moraju da nose maske na licima, a zaposleni su im pomažu da poštuju propisane epidemiološke mere.

Direktor te škole Ivica Milinković kaže za RTS da je početak školske godine organizovan u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete. 

"Nismo imali potrebe ni da reagujemo. Juče smo imali prvi radni dan, za učenike prvog i petog razreda. Bilo je zanimljivo i njima, pogotovo učenicima koji prvi put kreću u školu", kazao je Milinković.

Prema njegovim rečima, najveći izazov biće praćenje svega onoga što su zamislili.

"Ovo je neobična školska godina, najveći izazov biće praćenje svega. Kao roditelja dva školarca biće usklađivanje obaveza njihovih i mojih", istakao je Milinković.

U Kraljevačkim školama, procenat učenika koji će nastavu pratiti od kuće ne prelazi pet odsto.

Prvog septembra u kraljevačke škole krenulo je 940 pravaka, 51 manje nego prošle godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar