Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić i Hoti danas potpisuju sporazum pred Trampom?

post-title


Direktor televizije Kljan Kosova, Adriatic Keljmendi, koji prati pregovore Kosova i Srbije u Vašingtonu rekao je da se (4. septembra) očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma, koji ne uključuje međusobno priznavanje dveju zemalja, a koji je bio u prvom nacrtu.

U posebnom javljanju najavio je da se očekuje da će ovaj sporazum biti potpisan pred američkim predsednikom Donaldom Trampom.

"Sutra će Kosovo i Srbija potpisati sporazum u Trampovom prisustvu koji utire put konačnom sporazumu. Razgovarano je o četiri nacrta - konačni usaglašeni nacrt usredsređen je samo na ekonomiju. U prvom nacrtu se pominje međusobno priznavanje", napisao je na Tviteru politički analitičar Agon Malići.

Ovu informaciju je za televiziju Kljan Kosova potvrdio njen direktor, Adriatik Keljmendi, koji se nalazi u Vašingtonu i prati razgovore, pozivajući se na svoja ekskluzivna saznanja.

"Najviši predstavnici Bele kuće, moguće čak i predsednik Amerike, Donald Tramp lično, mogli bi da budu prisutni u Zapadnom krilu", kazao je Keljmendi.

Kako je "Blic" eksluzivno javio, srpskoj delegaciji u Vašingtonu ponuđen ja papir sa tačkom 10, koja podrazumeva između ostalog da se "obe strane posvećuju međusobnom priznanju".

"Obe strane se posvećuju međusobnom priznanju, zaštiti etničkih manjina, restituciji, rešavanju statusa pojedinaca i saglašavaju se da otvore kancelarije za zaštitu i godišnje izveštaje o pravima manjina", glasi tačka 10.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali otkrio je danas da je delegacija Beograda dobila na početku sastanka u Beloj kući u Vašingtonu "nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa kosovskim Albancima".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar