Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe Mićić: Verujem u još bolje izdanje Borca protiv Kluža

post-title


Tabor Marka Marinovića radi punom parom. U narednom periodu ekipa Borca planirala je niz pripremnih utakmica zahvaljujući kojima će se tim dodatno uigrati pred početak izuzetno zahtevne sezone, prve koju će Čačani igrati u ABA ligi.

Shodno tome, Borac je već odigrao dve pripremne utakmice. Prvo je u Novoj Varoši odmerio snagu sa FMP-om, a tada je slavio tim iz Železnika rezultatom 84:74. Zatim je crveno-beli sastav ugostio starog KLS rivala, ekipu Vojvodine, koju je savladao sa 88:82.

Sumirajući taj meč, Đorđe Mićić ističe da je bilo segmenata igre kojima Borac može biti zadovoljan, ali takođe ima stvari koje moraju biti ispravljene.

,,Polako smo krenuli da izlazimo iz faze priprema gde smo bili fokusirani na fizičku spremu igrača. Međutim, u narednom periodu mahom ćemo igrati pripremne mečeve koji će nam pomoći da dodatno uigramo tim. Rezultat protiv Vojvodine nam nije bio u prvom planu, već je cilj bio da se igrači ponovo vrate u takmičarski ritam. Naravno, lepo je kada se pobeđuje, tako da ni krajnji rezultat nije bez značaja. Moram da kažem da je bilo segmenata igre koji su bili dobri, ali takođe imamo mnogo šta da ispravimo. Nema sumnje da treba još dosta da radimo“, rekao je Mićić.

Foto: KK Borac/Lejča photography

Sledeći izazov za sastav iz grada na Moravi biće protiv Kluža, ekipe koja dolazi iz Rumunije. U stručnom štabu veruju da će protiv tog tima Borac odigrati dobar i kvalitetan meč.

,,Sledi nam period gde ćemo igrati utakmice na svaka tri dana. Kroz te mečeve ćemo se truditi da igrači polako podižu formu i dodatno se navikavaju na novi sistem rada. Verujem u bolje izdanje tima protiv Kluža, kao i to da će nam duel protiv ekipe iz Rumunije pomoći da ostvarimo dodatni napredak“, dodao je Marinovićev pomoćnik.

Pripremni mečevi su odlična prilika da se tim još više uigra, naročito novajlije, Aleksa Novaković i Derik Tornton.

,,Za sada se novi košarkaši odlično uklapaju u novu sredinu. Derik je u timu već nekoliko dana, čak je upisao i prve minute u dresu Borca protiv Vojvodine. On je igrač koji dolazi sa odličnog univerziteta, ali mora da prođe period privikavanja. Podsetiću da je njemu sve ovo novo, kako klub, tako i zemlja, pa i kontinent. Siguran sam da će na kraju sve ispasti kako treba. Za razliku od njega, Aleksa je u ekipi duže vreme, a poznajemo ga od ranije, kada je igrao za Novi Pazar. Sve u svemu, trudimo se da ih što pre uklopimo sa starim igračima. Smatram da je najbitnije da je većina prošlogodišnjih košarkaša ostala u ekipi, a novajlije će se vremenom uklopiti. Ne sumnjam da će na kraju sve ispasti kako treba“, završio je Đorđe Mićić.

Baš kao u susretu sa Vojvodinom, tako i u narednom meču protiv Kluža prisustvo publike i novinara neće biti dozvoljeno!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar