Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Radovi u Ulici Solunski front teku po planu

post-title


Radove u Ulici Solunski front u Gornjem Milanovcu, danas je obišao predsednik opštine Dejan Kovačević i tom prilikom je istakao da se radi o jednoj od zahtevnijih ulica čija rehabilitacija nije obavljena od kada je izgrađena.

-Kroz radove koji su u toku rešen je veliki dugogodišnji problem sa površinskim vodama i moram da kažem da sam zadovoljan stanjem na terenu – rekao je Kovačević i dodao da očekuje da će radovi biti završeni u i zadatom roku.

-Najveći problem bilo je odvodnjavanje same saobraćajnice, radi se regulacija u postojećoj širini i taj deo posla je od velikog značaja jer ćemo jedino tako uspeti da sačuvamo ulicu kada bude izgrađena. Od izvođača, ali i od nadzornog organa i svih koji su uključeni u ovaj projekta očekujem da izađu u susret svim meštanima da svi imaju adekvatne prilaze svojim domaćinstvima –naglasio je predsednik opštine.

Kovačević kaže da su planom generalne regulacije predviđeni trotoari sa obe strane kolovoza u širini od dva metra,ali da je stanje na terenu potpuno drugačije.
- Takvu širinu je nemoguće izvesti jer bi sa obe strane ulice trebalo da budu srušene ograde i da se ulazi u posed žitelja ulice. Ovaj problem ćemo svakako prevazići,imamo plan da u narednoj fazi iduće godine pokušamo da uradimo trotoar bar sa jedne strane u postojećoj širini, kako bi obezbedili bezbedno kretanje pešaka – naglašava Kovačević. Prema njegovim rečima, kada ulica budete predata na upotrebu lokalnoj samoupravi, biće urađen projekat saobraćajne signalizacije i pronađen najbolji način da se ograniči brzina.

Inače, ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 550 metara, uz još 100 metara levog kraka ulice Solunskog fronta.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar