Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Slavica je jedina žena limar u Čačku (FOTO)

post-title


Slavica Pavlović jedina je žena limar u Čačku. Veštim rukama savija furune i pravi razne vrste plehova, pećnica i roštilja već punih 30 godina. Kaže da posao nije težak ako se voli, a uz podršku najbližih sve je još lakše i lepše.

Kada je pre tri decenije prvi put ušla u radionicu, prvo što je Slavica sama napravila bio je pleh za kolače koji i sada koristi. Kasnije su se nizali razni prouzvodi, po želji mušterija, a sa setom se priseća onih jedinstvenih i najzahtevnijih.

,,Sećam se da je jedan čovek doneo šporet preko 100 godina star. Bio je baš u lošem stanju, ali smo uspeli da ga sredimo i vratimo u život. Izgledao je prelepo. Njemu je to bila važna uspomena i to mi je posebno drago što smo mu ispunili želju", rekla je Slavica Pavlović.

Foto: Infopress
Foto: Infopress

Kovački zanat i radionicu Slavičin suprug nasledio je od dede, ali je inicijativa da zajedno rade bila njena. Dragan ne krije zadovoljstvo što ga je lepša polovina prevazišla u ovom poslu.

Slavica i Dragan žive isključivo od ovog posla. Oni su primer porodice koja nije zapostavila zanatsku veštinu svojih predaka, već je uspela da je osavremeni i učini korisnom sebi, ali i budućim generacijama.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar