Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Smetlište nadomak centra Čačka (FOTO) (VIDEO)

post-title


Građani Lomine ulice u Čačku su poslali pismo i foto i video sadržaj našoj redakciji uz apel da nadležne komunalne i inspekcijske službe što pre odreaguju po pitanju, može se slobodno reći, smetlišta ili divlje deponije koja se nalazi u dvorištu na adresi Lomina 57, a gde živi višečlana porodica (8 članova), u maloj trošnoj prostoriji sklonoj padu.

Građani navode da su pre dve godine na teren izlazila građevinska inspekcija, videvši u kakvom je stanju prostorija, građevinski inspektor je izdao rešenje o zabrani stanovanja, bez prava žalbe.

Na objektu postoje nedostaci koji predstavljaju opasnost po bezbednost objekta i njegove okoline, život i zdravlje ljudi u istom dvorištu. Objekat nema krovnu pokrivku, pa domaćini stavljaju svašta na krov, table, kartone pa na to cigle i kamenje da bi to stajalo. Naravno, to pada sa krova, kliza, a kada duva vetar, pada kiša lete table i kamenje, ako bi neko prošao, a događa se povredilo bi ga. Po rešenju inspektora oni ne bi trebalo da stanuju tu. S obzirom da je dvorište zajedničko, u istom je velika deponija (hrana, obuća, odeća, sudovi, razni predmeti od gvožđa…) gde svakodnevno kolicima dovlače sve i svašta. O prljavštini da ne govorimo, užas, širi se veliki smrad, vrši se nužda po dvorištu. Iza prostorije, nalazi se prazan prostor gde odlažu stvari koje donose. Prvo su se pojavile buba švabe, a potom pacovi.

Komunalna policija po prijavi izlazila je teren, davali su im rokove da uklone deponije, što oni nisu uradili. Slika dvorišta u centu grada je užasna i strašno, sve se to vidi sa ulice. Starosedeoci ne mogu otvoriti prozore i vrata svojih kuća jer pacovi i buba švabe su svuda okolo.

Dva puta su pisane peticije sa 45 potpisnika, predavano je: Gradskom veću, Ekološkoj komisiji, Centru za socijalni rad, Policijskoj upravi, Komunalnoj policiji… Kako se završilo? Mrtvo slovo na papiru.

Strahujemo, u doba korone ne smemo otvoriti prozore i vrata.

Molimo nadležne da nam izađu u susret, i pomognu u rešavanju velikog problema, navode za kraj nezadovoljni građani ovog dela Čačka u Lominoj ulici.

https://youtu.be/x-uTksVHCqw


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar