Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Moravski koridor važan za Srbiju

post-title


Koridor  11 i  Moravski  koridor , dva su najvažnija  koridora u Srbiji , istakla je  ministarka  Zorana  Mihajlović. Izgradanja  Moravskog koridora  naročito je značajna  za  Kraljevo  i druge gradove  centaralne Srbije jer će omogućiti  brži  ekonomski  i svaki drugi  prosperitet. Prema rečima  nadležnih  naša žemlja će u naredne  tri  godine sa ovom  velikom investicijom  dobiti  112  kilometara  novog  autoputa. 

Izgradnja Moravskog koridora odvija se po planu, iako je prema rečima nadležnih korona negativno uticala i na prihode u saobraćaju.Auto put od Beograda do Preljine je završen, a nova  deonica od Pojata do Preljine,  povezaće sedam opština  sa Koridorom 10 na istoku i Milošem Velikim.  Moravski koridor omogućiće ekonomski razvoj i veći broj investicija u budućnosti

Predrag Terzić ,gradonačelnik Kraljeva - Foto: TV Lav plus

 U narednom perodu na teritoriji grada na Ibru biće završeni radovi na eksproprijaciji  puta od Adrana do Vrbe. Kako bi se se lokalni ekonomski razvoj nastavio,  neophodno je ulagati i graditi  putnu infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Kraljeva , Predrag Terzić.

Uz podršku Ministarstva privrede sredstvima Evropske investicione banke u Kraljevu je izgrađena i pristupna saobraćajnica u industrijskoj zoni na placu od 11 hektara. Trenutno je u gradu na Ibru u fazi izrade novi generalni urbanistički plan, koji će pružiti mogućnost proširenja ovog prostora na dodatnih 25 hektara. Do sada u Kraljevu nije postojala planski izgrađena industrijska zona . Zadatak nadležnih je da se prilikom regulacije toka  Zapadne Morave,  izgradnjom autoputa obezbedi dodatno zemljište za privredu, a lokalna samouprava će na osnovu poreza na zarade,  dobiti  više  sredstava koja će ulagati u saobraćajnu infrastrukturu.

Foto: TV Lav plus


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar