Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Biciklisti "Borca" osvojili osam medalja na drumskom Prvenstvu Srbije

post-title


Na drumskom prvenstvu Srbije za 2020.godinu poletarac Stefan Vučićević, ekipa poletaraca, masters (+50) Miroslav Bogdanović osvojili prva mesta, senior Stefan Stefanović, seniorska ekipa, kadet Dejan Cogoljević, kadetska ekipa osvojili druga mesta i masters Toni Smiljanić(+40) osvojio treće mesto.

Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu ove godine održano je 12.09.2020.godine na autodromu Beranovac u terminu koji je pomeren zbog poznate situacije u vezi zabrana koje su prouzrokovane pandemijom corona virusa. Trke su vožene na kružnoj stazi gde je dužina jednog kruga bila 5,25km. Prvi su startovali seniori, koji su vozili 20 krugova. Od starta odvojila se vodeća grupa od sedam takmičara, medju kojima je bio i Stefan Stefanović. Kako je trka odmicala vodeća grupa se osipala i na kraju ostala je vodeća trojka koja je zajedno ušla u zadnji krug. Kako je su toj vodećoj trojci bili dva takmičara iz Kraljeva i Stefan Stefanović, taktički Stefanović nije mogao da se suprostavi brojčano jačim Kraljevčanima i u završnici uspeo je da osvoji drugo mesto. Trku je pobedio Djordje Djurić iz METALCA-Kraljevo. U pratećoj grupi došli su Marko Danilović, plasiravši se u prvih deset i mladi Aleksa Radmilac koji je bio medju prvih petnaest. Ovi rezultati doprineli su da ekipa BORCA osvoji drugo mesto iza METALCA iz Kraljeva, a ispred beogradskog PARTIZANA.

Kadeti su vozili 10 krugova (52,5km), Dejan Cogoljević i Boško Veličić sve vreme su bili u vodećoj grupi i sprint je odlučivao pobednika. Najbrži je bio takmičar iz Sombora Mihailo Stolić, dok je Dejan Cogoljević osvojio drugo, a Boško Veličić šesto mesto, Matija Peković bio je plasiran medju prvih petnaest takmičara. Ekipno BORAC je osvojio drugo mesto iza S TEAM-a iz Sombora.

Poletarci su vozili dva kruga ( 10,5km) i u sprintu najbrži je bio Stefan Vučićević, dok je Aleksa Blagojević osvoji šesto mesto, a Bogdan Božović 12 mesto. Ekipno BORAC je ubedljivo osvojio prvo mesto.

Mastersi su vozili 10 krugova (52,5km), u kategoriji takmičara od 40-50 godine Toni Smiljanić je osvojio treće mesto, a u kategoriji takmičara od 50-60 godina Miroslav Bogdanović je osvoji prvo, a Bojan Vasović četvrto mesto.

Sutradan je vožena trka za treći Kup Srbije u Kovilju, na kružnoj stazi (7,2km). U kategoriji seniora, vozili su deset krugova-72km, Marko Danilović osvojio je drugo mesto ( u generalnom plasmanu je vodeći), ekipno BORAC je bio treći. 

Kadeti su vozili 4 kruga-28,8km, Dejan Cogoljević je osvoji treće mesto i ekipa BORCA je bila druga.

Sledeći nastup biciklisti BORCA imaće na četvrom Kupu Srbije koji će se održati u Bačkom Petrovcu 20.09.2020. godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar