Pretraga vesti

Dečak koji je sa samo 20 meseci osvojio Srbiju: Maleni Jakov iz Užica bez greške klasira jaja u porodičnoj radionici (FOTO)(VIDEO)

post-title


Užice – Snimak na kom maleni Jakov Urošević iz Užica slaže jaja na porodičnoj farmi obišao je Srbiju. Iako ima samo 20 meseci ovaj dečak ne igra se sa autićima i drugim igračkama, već mu je omiljeno mesto za igru – radionica. I ne bi tu bilo ništa čudno, da se on igra kao ostala deca, nego Jakov klasira jaja pažljivo kao da je veliki, vodeći računa da nijedno ne polomi.

 

„Još pre nekoliko meseci primetili smo da mu je omiljena zabava. Sa dedom uvek ide u radionicu i tamo ih slaže, a ako nije tu onda jaja skuplja kod kokošaka. Mnogo je pažljiv i vrlo retko se desi da neko jaje razbije, tačno zna koliko jako treba da ih uzme i spusti dalje u mašinu“, kaže za RINU Marko Urošević, otac malog Jakova.

 

Čak i dok nije ušao u adionicu i postao najlađi najslađi pomoćnik svom dedi, Jakovu su glavna preokupacija bila jaja i kokoške. Definitivno su mu to omiljene igračke.

 

„Pre nekoliko meseci dok smo radili u dvorištu on je samo nestao i počeli smo da ga tražimo i našli smo ga skrivenog kako slaže jaja. Očigledno je da mu je to glavna zanimacija i da to voli, pa mu ne branimo. Za sada samo on pokazuje intersovanje, stariji sin igra se na drugačije načine“, rekao je Marko.

 

Snimak koji je dostigao veliku popularnost napraljen je na Božić, kada je porodica bila u radionici jer kako kažu valja se. Ako važi ona staro verovanje da sve što se započene na taj dan biće uspešno relaizovano, nema sumnje da će maleni Jakov jednog dana biti uspešan farmer i naslediti tatu i dedu.

 

https://youtu.be/yCLp-2k1vdU
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar