Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Par iz Požege nastadao od strujnog udara zbog neispravnog bojlera

post-title


U jednoj kući u selu Kremna kod Užica pronađena su tela Uroša Đ. i njegove devojke, koji su živote izgubili zbog neispravnog bojlera.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, Uroš Đ. (29) se tuširao kada ga je udarila struja u vikendici. Njegova devojka J.J. (30) je ušla u kupatilo pokušavajući da ga spase, ali se sve završilo na tragičan način.

 

Pretpostavka je da je Uroš stradao usled strujnog udara zbog neispravnog bojlera dok se kupao, a da je J.J poginula takođe od udara struje.

 

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesrećni muškarac zatečen bez odeće u tuš kabini u kupatilu u ležećem položaju.

 

"Uroš se ceo dan, u utorak, nije javljao majci na telefon. Ona je zatim pozvala rođaka iz Kremne, koji je zatim ušao u kuću. Na podu tuš kabine on je zatekao beživotna tela dvoje stradalih. Žena je bila odevena, što sugeriše da je pokušavala da spase Uroša", rekli su meštani za Novosti.

 

Kuća koju su stradali koristili za odmor, vlasništvo je Uroševe familije sa majčine strane. Reč je o novoj, nedovršenoj, vikendici u izgradnji.

 

Par iz Požege je u Kremnima provodio vikend i praznik. Odmah po prijavi, policija i hitna pomoć došli su na lice mesta, ali su medicinari mogli samo da konstatuju smrt dvoje mladih ljudi.

 

Bojler - najveća opasnost u kući i da li ga gasiti tokom kupanja ili ne?

 

Tragedije u kojima su ljudi u Srbiji ginuli usled eksplozije bojlera, ili kratkog spoja, nažalost se dešavaju, između ostalog, zbog neznanja, a nažalost u poslednje vreme sve je više vesti o eksplozijama u stanu uzrokovanih neispravnim instalacijama.

 

U takvim situacijama neretko dođe i do smrtnih ishoda, a stručnjaci kažu da eksplozija bojlera može biti toliko  jaka da da uništi dva stana. Tu je i ona večita dilema - treba li bojler gasiti pri kupanju ili ne?

 

Direktor elektroinstalaterske radnje Milan Bojičić objasnio je nedavno da svaki bojler koji radi 24 sata neprekidno troši manje energije, duže mu traju grejači, duže mu traju termostati manje se stvara kamenac.

 

"Isto tako neophodno isključivati u toku kupanja. To je jedini period kada bojler treba da bude isključen dakle mora da bude isključen dok se čovek kupa jer može doći do probijanja grejača kakav god on da je", napomenuo je Bojičić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar