Pretraga vesti

Gornji Milanovac: Brđanima trideset domaćinstava dobilo vodu

post-title


U prisustvu Dejana Kovačevića predsednika opštine Gornji Milanovac, Ivana Lazića direktora JKP, pomoćnika predsednika za infrastrukturu i saobraćaj, predsednika MZ i meštana danas je u Brđanima pušten u rad poslednji rezervoar, zahvaljujući kome je još 30 domaćinstava dobilo vodu.

 

Sa 5 rezervoara čija je izgradnja obuhvaćena ovim projektom više od 220 domaćinstava od danas ima uredno vodosnabdevanje sa Rzavskog vodovoda. Do sada se prijavilo još 100 zainteresovanih za priključenje na novi vodovod a broj se svakodnevno povećava, kaže predsednik MZ Brđani i dodaje:

 

-Ovo je velika radost za meštane Brđana. Prvo moram da se zahvalim predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću koji je 2017. godine nama ovo obećao i ispunio. On je jedan mrtav projekat pokrenuo i završio. Nama to mnogo znači. Biće dosta novih priključaka, najmanje još 100, već se javljaju, do sada nisu verovali da će ovaj posao biti završen - kaže Dragomir Savić, predsednik MZ Brđani.

 

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac kaže da je priključenje novih domaćinstava na mrežu sada maksimalno pojednostavljeno a da bi vodovod u potpunosti od danas bio u funkciji radilo se paralelno više poslova.
-Prilikom izvođenja radova na rezervoaru R3 koji smo danas otvorili paralelno smo radili i na dogradnji rezervoara R2 koji u predhodnom periodu nije bio urađen, pa smo iz R2, uz pomoć R3 uspeli da dovedemo vodu do R4 i omogućimo još 30 novih priključaka- rekao je danas Ivan Lazić, direktor JKP “Gornji Milanovac”

 

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac kaže da je izuzetno zadovoljan što je uprkos brojnim problemima ovaj projekat realizovan i što je dugogodišnji problem vodosnabdevanja Brđana rešen. On je rekao da postoji još jedan zaselak sa ukupno 7 kuća od kojih su tri poljoprivredni proizvođači a četiri vikendice, koji će u narednom periodu takođe biti priključeni na vodovod.

 

-2016. godine kada sam postao predsednik opštine došli smo do saznanja da je baš ovaj rezervoar koji smo danas pustili u rad predmetnom situacijom već bio situiran, novac je naplaćen od Ministartsva i da on postoji. Na terenu situacija je bila potpuno drugačija. Mi smo sve probleme uspeli da prevaziđemo ali smo svu dokumentaciju predali tužilaštvu na dalje postupanje, a za četiri godine završili smo kompletan vodovod. Mnogo više je bilo onoga što nije bilo urađeno, nego što jeste – istakao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

 

Kovačević je istakao da se ulaganjem u vodovod i u putnu infrastrukutu stvaraju uslovi za bolji život meštana Brđana ali i mogućnost za povratak onih koji su zbog loših uslova napustili svoje selo.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar