Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Šta se dešava na jezeru Vrutci kod Užica: Grupa građana najavila protest zbog izgradnje nove mini-hidrocentrale (FOTO)

post-title


Užice – Građanska čitaonica Libergraf iz Užica za danas u 17 časova najavila je protest protiv izgradnje nove mini-hidrocentrale na brani Vrutci, koja služi za vodosnabdevanje Užica. Povod za organizovanje protesta su, kako su naveli, pripremni radovi koji se obavljaju na ovoj lokaciji.

 

Međutim, u Gradskoj upravi kažu da se svi radovi na brani „Vrutci“ izvode u skladu sa planom investicionog održavanja koje JVP „Srbijavode“ sprovodi kroz godišnji program održavanja brana i inovacija sistema bitnih za normalno funkcionisanje objekta, prvenstveno za potrebe vodosnabdevanja i navodnjavanja, oplemenjivanja voda u malovodnom periodu, protivpožarnoj zaštiti, odbrani od poplava, pa tek onda iskorišćenju hidroenergetskog potencijala.

 

Foto: RINA

 

„Gradskoj upravi za urbanizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove Grada Užica nije upućen nikakav zahtev niti je ova uprava izdala bilo kakav dokument koji se tiče izgradnje nove MHE na teritoriji grada Užica pa ni na području hidroakumulacije „Vrutci“. Odgovorno tvrdimo da vodosnabdevanje građana Užica ni jednog trenutka nije bilo ugroženo i tako će ostati i u budućnosti“, saopštili su iz Gradske uprave.

 

Foto: RINA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar