Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ulaže se 300 miliona dinara u aerodrom Ponikve kod Užica: Uređuje se pista dužine tri kilometra i nova staza za parkiranje aviona

post-title


Užice - Nastavljaju se ulaganja u aerodrom Ponikve kod Užica, a prema poslednjim najavama Vlada Republike Srbije u ovoj godini opredeliće još 300 miliona dinara za ovu vazdušnu luku. Novac će biti iskorišćen za sanaciju preostalog dela piste, kako bi cela pista u dužini od 3.087 metara bila stavljena u funkciju i na izgradnju nove staze sa platformom za parkiranje dva aviona.

 


„Slede velika ulaganja u aerodorom Ponikve. Zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije i nadležnog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ovoj godini opredeljena su značajna novčana sredstva za razvoj aerodoroma Ponikve. Razgovarali smo i o projektno-tehničkoj dokumentaciji i svim koracima koje je neophodno preduzeti u narednim danima, kako bi se ova investicija što pre realizovala“, rekao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

 


Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla je da je veoma zadovoljna sastankom i konkretnom podrškom od strane Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva.

 


„Grad Užice učiniće sve što je neophodno, a projektanti JP „Užice razvoj“ obezbediće neophodnu projektno tehničku dokumentaciju. Važno je da smo napravili plan aktivnosti, odnosno dinamički plan za konačno stavljanje aerodroma Ponikve u komercijalne svrhe“, istakla je Raković Radivojević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar