Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uprkos epidemiji korona virusa namenska industrija u Lučanima ostvarila odlične rezultate: Otvaraju se nova tržišta u Indiji, Saudijskoj Arabiji i Indoneziji, a u proizvodnju ulaže četiri miliona evra

post-title


Lučani – I pored epidemije korona virusa namenska industrija u opštini Lučani radi bez pauze. U preduzeću „Milan Blagojević – Namenska“ AD  uposleni su svi kapaciteti, od 1350 zaposlenih oko 100 radnika je na dnevnom nivou odsutno sa posla, ali izvršena je reorganizacija pa proizvodnja ne trpi.

 

„Aktivno se radi na ugovaranju novih poslova i realizaciji postojećih. Posebnu pažnju poklanjamo izvozu naših proizvoda i obradi tržišta u Evropi, Indiji,  Saudijskoj Arabiji, Maleziji, Indoneziji, Izraelu. Kada je reč o evropskim državama prvenstveno  su to zemlje u okruženju :  Rumunija, Bugarska i Bosna i Hercegovina , zatim Italija , Austrija, Belgija, Slovačka. Kvalitetom proizvoda, poštovanjem rokova isporuke i cenom, koji čine tri faktora od presudnog značaja za sklapanje ugovora , mi smo pridobili sva ova tržišta u veoma jakoj konkurenciji. I u vreme korone mi moramo da sačuvamo poverenje inostranih kupaca  u preduzeće „Milan Blagojević „ i naše proizvode. To je naš glavni zadatak i u buduće , kao i sada“, rekla je za RINU Milka Jovanović Božić referent za odnose sa javnošću u preduzeću  „Milan Blagojević – Namenska“ AD .

 

Bez obzira na situaciju sa koronom,  preduzeće planira da u ovoj godini uloži 252.050.000  dinara za povećanje bezbednosti i poboljšanje zdravlja radnika.

 

„Ovo je veoma opasna i štetna proizvodnja i zato je naš prioritet bezbednost , zdravlje na radu i zaštita od požara. Permanentno radimo na njihovom poboljšanju i unapređenju i ulažemo značajna sredstva u tom cilju. Nastavljamo i sa investicijama , osvajanjem novih tehnologija i unapređenjem postojećih . Plan investicija u ovoj godini vredan je četiri miliona eura , koji će biti izdvojeni iz sopstvenih sredstava preduzeća“, istakla je Milka Jovanović Božić.

 

Ona naglašava  da su zavidni rezultati ostvareni zazhvaljujući stabilnoj proizvodnji i sigurnom tržištu.

 

„U ovoj teškoj situaciji izazvanoj koronom kada ljudi ostaju bez posla  , u preduzeću nije otpušten nijedan radnik, niti je smanjen lični dohodak. „Milan Blagojević-Namenska“ nastavlja da se bori za svoj prosperitet , egzistenciju svojih zaposlenih i da kao prvi u lancu daje pun doprinos Odbrambenoj Industriji Srbije“, zaključila je Milka Jovanović Božić.

 

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar