Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Požegi zaravnjena kriva novoobolelih (VIDEO)

post-title


U poslednjih nekoliko dana u Požegi je zaravnjena linija novozaraženih koronavirusom.

 

Danas vakcinalni punkt radi u Požegi.

 

Direktorka Doma zdravlja u Požegi dr Vera Matović koja je prvo Požežanka koje je primila vakcinu u tom gradu kaže za RTS da je u tom gradu vakcinisano prvom dozom 5.500 ljudi.

 

"To je veoma visok procenat vakcinacije. A 4.000 ljudi je primilo obe doze vakcine i oni su sada praktično zaštićeni. Što se tiče zdravstvenih radnika, spadamo u grupu onih koji su u najvećem procentu vakcinisali svoje zdravstvene radnike. Otprilike 46 posto zdravstvenih radnika je primilo vakcinu, a oko 30 dosto je preležalo kovid", kaže Matovićeva.

 

https://www.rts.rs/upload/media/2021/04/03/94007/pozega-030421.mp4

 

U ovom talasu, navodi, oboljeva populacija od 25 do 50 godina.

 

"Oni su imunološki jači, slika jeste blaža, ali to ne znači da među njima nemamo teške pacijente. U poslednje dve nedelje kriva je zaravnjena, i broj obolelih se kreće od 15 do 20 na dnevnom nivou, od 120 pregledanih, među kojima je 40 prvih pregleda. Među decom bude vrlo retko, i to među decom od petog do osmog razreda. Juče je bio pad, imali smo 13 pozitivnih od 112 pregledanih. Možemo reći da se kriva zaravnjava i da nemamo skokove broja zaraženih. Nadamo se samo poboljšanju", naglasila je Matovićeva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar