Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potvrđena presuda majki i ćerki iz Požege koje su preko sveštenika dilovale drogu

post-title


Odlukom kragujevačkog Apelacionog suda potvrđena je presuda po kojoj su Svetlana Popadić (42) iz Lopaša kod Požege i njena ćerka Ana osuđene na pet i četiri godine zatvora za trgovinu drogom. Istom odlukom, na pet godina zatvora osuđen je i Nenad Stojanović (42) iz Valjeva.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (47) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Marinković je za taj posao angažovao svog poznanika Milana Jordovića (44), sveštenika iz Savinca kod Požege.

To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku,, odveo do motela „Izvor” u Zvečanu uzeo im kola, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Trebalo je da se vide posle nekoliko dana, kako bi on preuzeo drogu. Iste večeri, međutim, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio „pasat” i njegovog saputnika, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine oko 24 kilograma.

Nekoliko dana pošto su uhapšeni, Jordović i njegov sugrađanin, Marinković potpisali su sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku nagodbu, po kojoj će, umesto zatvora, obojica godinu dana nositi nanogicu.

24sedam



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar