Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Skandal u Čačku: Saobraćajni policajci davali stranim državljanima lične podatake o građanima, žitelji grada na Moravi sada strahuju od zloupotrebe

post-title
Foto: RINA


Čačak – Sve češće se dešavaju zloupotrebe ličnih podataka, a prema Zakonu o zaštiti podataka ličnosti onaj ko ih daje, odgovoran je isto koliko i onaj što ih zloupotrebljava. U Čačku se desila neprijatna situacija kada su lični podaci građana,  dospeli do stranog državljanina Ž.D. sa prebivalištem u Emenu u Holandiji.

 „Saobraćajni policajci su me zaustavili i pisali kaznu, koju sam naravno bez problema platio. I tu je sve potpuno jasno, ali mi je neshvatljivo da neko javlja podatke iz moje prekršajne prijave jednom stranom državljaninu i to osobi koja koristi pseudonim Gerila i godinama dokazano uznemirava Čačane na razne načine, privrednike i novinare“, rekao je za RINU Gvozden Nikolić reporter Prve televizije i vlasnik Glasa zapadne Srbije.

Da je dobio podatke o prekršajnoj prijavi na kojoj se nalaze lični podaci Nikolića, Ž.D. je potvrdio i na viber grupi koja ima nekoliko stotina članova i u kojoj se poslednjih godina vrlo često vređaju Čačani i Čačanke.

„Imajući u vidu da se dokazano radi o osobi koja je bezbroj puta bila u sukobu sa zakonom, tražim od državnih prgana da zaštite sve građane koji su na meti ovog ekstremiste i njegovih pajtosa, jer nije normalno, da oni koji treba da štite građane dostavljaju podatke takvoj osobi, za kojom je čak raspisivana i poternica. U  prekršajnoj prijavi u koju ima uvid  je broj moje lične karte, mojih dokumenata i ja ne znam gde to može da završi. Na sve ovo ministarstvo ne sme da ostane nemo i mora reagovati, jer su ovakve sitiacije nedopsutive “, naglasio je  Nikolić  koji je, kako kaže, i sam žrtva sajber nasilja u ovoj javnoj viber grupi.

Pre nekoliko meseci problem sa ovom viber grupom imala je i Čačanka  S.M. koja je podnela  prijavu policiji protiv sugrađanina M. P, od kog je kako stoji  u podacima navedenim u  policijskoj prijavi, dobijala, kako navodi, uznemiravajuće seksističke poruke zbog kojih je bila u stanju šoka i zbog kojih je, kako takođe ističe, ponižena kao žena jer nije bila u stanju da se ostvari kao majka. "Slađo pošto tarifa", "Napravio bih ti ja ali mnogo si ružna" samo su neke od  poruka koje su joj upućene i za koje je rekla, da ih je tada pokazala službenim licima.

RINA



Komentari

Podrska za mediaportal i urednistvo portala.Svi se nadamo da ce neko nekada stati na rep Zeljku letecem nederlandjaninu i njegovoj bagri.

Boki

21.04.2021 14:34


Ostavite komentar