Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Meštani čačanskih sela nekoliko dana nemaju vodu: Probušena vodovodna cev na reci Čemernici prilikom rada na trasi auto-puta

post-title
Foto: Freeimages


Čačak - U selima Vranići i Trbušani kod Čačka usled kvara na vodovodnoj mreži nekoliko desetina domaćinstava nema vodu već nekoliko dana. Osim privatnih kuća,tu se nalaze i poslovni objekti što dodatno otežava situaciju.


"Probušena je vodovodna cev, čuo sam da se dogodila greška prilikom izvođenja radova na izgradnji autoputa koji do Požege prolazi kroz naš kraj. Vode nema već danima i stanje je jako teško, a prema nekim najavama sanacija kvara potrajaće još neko vreme. Nadam se da će nam neko izaći u susret. U Domu za stare ima 30 korisnika koji svakodnevno zahtevaju posebnu negu, bez redovnog snabdevanja vodom, znamo svi da je to nemoguće", rekao je za RINU Pero Marić, vlasnik Doma za stare u Vranićima.


Sa problemom se suočavaju i meštani Trbušana, dok su žitelji čačanskog naselja Lugovi nakon jučerašnjeg kvara dobili vodu.


"Ta domaćinstva nisu u našem sistemu vodosnabdevanja, jer su priključeni na lokalni vodovod i snabdevaju se sa sistema Bačevci. Nakon što smo primili pozive meštana u naselju Lugovi, povezali smo ih na sistem Rzav i dobili su vodu. Tako će biti dok se kvar ne reši na njihovom lokalnom sistemu", izjavio je Zoran Pantović, direktor JKP "Vodovod" u Čačku.


RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar