Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekonstruisan amfiteatar Agronomskog fakulteta u Čačku (FOTO)

post-title
Foto: Infopress


Završena je rekonstrukcija amfiteatra na Agronomskom fakultetu u Čačku. Prostor površine 180 kvadratnih metara po prvi put je renoviran od osnivanja ustanove 60-ih godina prošlog veka. Uloženo je oko 11.000.000 dinara. Studenti i profesori dočekali su prolećni semestar u potpuno novom ambijentu.

Rekonstrukcija amfiteatra na Agronomskom fakultetu trajala je oko 9 meseci. Prostor koji čini srce ove obrazovne ustanove kompletno je renoviran, a Ministarstvo prosvete pomoglo je da se radovi izvedu subvencijom od 4.000.000 dinara.

,,Amfiteatar u prošlom ruhu postoji od osnivanja ustanove i na inicijativu rukovodstva prošle godine počela je rekonstrukcija. Rokovi su malo probijeni, ali je sve završeno taman za prolećni semestar, tako da smo mi zaista zadovoljni”, kaže prodekan za finansije i saradnju sa privredom Agronomskog fakulteta u Čačku, Duško Brković.

Novi ambijent spreman je za aktivnosti koje profesori i studenti realizuju tokom prolećnog semestra. Trenutno svi neposredno prate nastavu, a u prostoru amfiteatra moguće je održavati predavanja za oko 200 studenata u redovnim uslovima, ali i manjim grupama u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

,,Maksimalne grupe su do 27 studenata, a u amfiteatar bismo mogli da smestimo i 50-60 studenata uz poštovanje svih mera. Imamo još dva kabineta velikih kapaciteta, tako da uspešno kombinujemo aktivnosti u te tri prostorije”, istakao je prodekan za nauku i nastavu Agronomskog fakulteta, Vladimir Kurćubić.

Agronomski fakultet u Čačku može se pohvaliti uređenim prostorom ispred ustanove, a u planu je i izgradnja letnje bašte u unutrašnjem dvorištu fakulteta, koja će poslužiti kako za kratak predah u pauzi između predavanja, tako i za održavanje manjih skupova i sajmova.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar