Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uskršnji dar učenika Osnovne škole „Đura Jakšić” Kraljevčanima

post-title
Foto: Press služba


U susret najvećem i najradosnijem hrišćanskom prazniku – Uskrsu, učenici Osnovne škole „Đura Jakšić” iz Konareva uz pomoć veroučitelja Milana Milunovića, i ove godine, obeležili su verske praznike na simboličan način.

Učenici od petog do osmog razreda ove osnovne škole, koji su već postali poznati po divnim kreativnim radovima koje sprovode u delo sa svojim veroučiteljem, osmislili su interesantan projekat u okviru kog su oslikali jaje visoko dva metra u prazničnim motivima.

Prema rečima Milunovića, u susret praznicima, sa svojim đacima radi na određenim projektima i trudi se da tema koja govori o prazniku svake godine ima drugačiju poruku. 

„Naši verski praznici imaju svoju nesagledivu stranu, tako da su inspirativni deci, pa svake godine na poseban način obradimo temu. Ove godine zamisao je bila da to bude čuvar grada Kraljeva tako što će znamenite ličnosti grada, od Nemanjića koji su postavili naš grad u kolevku pravoslavlja i kapiju iz koje će proisteći naš nacionalni identitet, preko znamenitih ličnosti koji su kroz vreme u istoriji ostavili svoj trag, zatim duhovni centri, znameniti spomenici kulture i institucije, a sve u vaskršnjoj priči“, pojasnio je veroučitelj. 

Kako ističe, osnovci su svojim delima želeli da prikažu kako i na koji način oni doživljavaju ovu temu i upravo ovo veliko uskršnje jaje je čuvar i svedok Vaskrsa i dokaz svega što su oni želeli da ispričaju. 
U ime đaka OŠ „Đura Jakšić” u Konarevu veroučitelj Milunović je pozdravio sve građane Kraljeva i poželeo im sreće praznike.

Ovogodišnje uskršnje jaje, visoko dva metra, zajedno sa prošlogodišnjim koje je neznatno manje, biće izložena ispred zgrade Gradske uprave za uskršnje praznike kao dar osnovaca škole „Đura Jakšić” Kraljevčanima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar