Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novi domovi za Kaluševiće I Aničiće

post-title
Foto: Infopress


Zahvaljujući humanim ljudima okupljenim oko  Viber grupe ,,Dobri Samarjanin“ više porodica u ivanjičkom kraju skućilo se u nove domove. Kaluševići i Aničići nakon teškog života u lošim uslovima pronašli su mir, odmor i smisao života pod novim krovovima.

Život u kući, koja je delom brvnara, svodio se na boravak 6 članova porodice Kalušević u 2 prostorije. Milun, Miljana i njihovo četvoro dece živeli su bez kupatila, kutka za odmor, igru i učenje, ali su se roditelji trudili da i u takvim okolnostima decu izvedu na pravi put.

,,Mi smo samo brinuli kako da podignemo decu. Da njih nahranimo i odškolujemo, da im bude bolje nego nama. Najviše im je nedostajalo kupatilo, a sada imaju i svoj prostor da gledaju televiziju i uče. Imaju hvala Bogu i dobrim ljudima sve”, kroz osmeh govori, Milun Kalušević.

U novom domu Kaluševići ne samo da imaju kupatilo, već i prostranu kuhinju, kao i posebne sobe za dečake i devojčice. Deca pomažu roditeljima u kućnim, ali i poslovima na njivi, a po završetku napornog dana čeka ih udobnost na kakvu nisu navikli.

A život Radoljuba Aničića težak je i zbog činjenice da je kao slep čovek zavisan od pomoći ukućana pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Njegova četvoročlana porodica živi od jednog skromnog prihoda. Prostor u kome su ranije boravili doprineo je razvoju mnogih bolesti. Bolje vreme nadaju se, stiglo je na novom pragu.

Aničići žive skromno i složno. Želja im je samo da povrate izgubljeno zdravlje, koliko je moguće, i budu svi na okupu.

Dobri Samarjanin pomaže ne samo Ivanjičanima, već i žiteljima drugih krajeva koji su na bilo koji način ugroženi. Kada su počeli da pomažu ni slutili nisu koliko dobrih dela mogu da učine.

,,Počeli smo kuću gospodinu Kalajanoviću I kada je ona bila gotova shvatili smo koliko toga možemo da uradimo za Ivanjičane, ali I naše susede iz Lučana, Čačka, Milanovca. Do sada smo odvezli velike količine pomoći u vidu medicinske opreme, hrane, vode, građevinskog materijala”, rekao je član Viber grupe ,,Dobri Samarjanin”, Momčilo Mitrović.

Osim izgradnje kuća, ,,Dobri Samarjanin” gradi i veze sa raseljenim licima. U više navrata slali su pomoć srpskim porodicama sa više dece na Kosovu i Metohiji.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar