Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Veliki uspeh čačanskih balerina (FOTO)

post-title
Foto: ADAGIO AS


Na velikom takmičenju u organizaciji 5678 community u Beogradu u hotelu Hilton, koje je trajalo 2 dana, u subotu i nedelju 29. i 30.maja 2021, studio Adagio AS iz Čačka se predstavio u nekoliko kategorija.

Na takmičenju je izvedeno 546 koreografija. Učesnici su bili iz Beograda , Novog Sada, Lazarevca, Pančeva,Rume, Inđije, Šapca, Bele Crkve,Vršca, Mladenovca, Niša, Nikšića, Bijeljine, Bihaća, Novih Banovca, Kragujevca, Bajmoka, Sente, Bačke Palanke...i naše devojke iz studija Adagio AS iz Čačka.

adagio as 1

Najveći uspeh naših čačanki je pripao Leni Aćimović (9 godina),koja se takmičila  u kategoriji klasičan balet sa varijacijom iz baleta Kopelija i osvojila 1. mesto i u kategoriji Show Dance sa koreografijom Survivor , u kojoj je imala jaku konkurenciju iz studija Dance Factory iz Beograda i nekoliko takmičarki iz Bihaća, takođe osvojila 1. mesto. Lena je svojom igrom fascinirala žiri i publiku i obe koreografije odigrala uz ovacije publike i dobila velike pohvale od strane nastavnika drugih baletskih škola i studija za način na koji igra i jaku emociju i energiju. Lena je dobila lentu 5678 winner.

adagio as 2

U kategoriji  solista, MINI, show dance, Mina Aćimović(7 god) je osvojila 1. nagradu sa koreografijom Suitcase.

U formaciji KIDS kategorija Show Dance, baletski studio ADAGIO AS, se predstavio koreografijom Magic Tree i osvojio 1. mesto u jakoj konkurenciji dece iz kompanije Dance Factory, koji su uvek sjajni u svojim koreografijama. 

Formacija TEEN LYRICAL JAZZ je koreografijom Mad About You, osvojila je 2. mesto u konkurenciji nekoliko grupa iz kompanije Dance Factory, ali svojim nastupom je pridobila srca publike, kao i najpozitivnije komentare nastavnika i koreografa na takmičenju.

adagio as

Žiri na ovom takmičenju je radio u sledećem sastavu:

Ašhen Ataljanc, Milan Rus, Dejan Kolarov, Aleksandar Ilić i Lea Abinun

Potvrdu o zasluženom tronu solista daje činjenica da su solistkinjama  Leni i Mini Aćimović dodeljene specijalne nagrade i sa dva prethodna takmičenja u različitim organizacijama:

   Na takmičenju u Pančevu 11. aprila 2021. u Organizaciji Centra Za Igru,

Mina Aćimović je dobila 1. mesto sa titulom laureata ( jedina učesnica na takmičenju sa maksimalnih 100 bodova) i SPECIJALNU nagradu za takmičenje na Zlatiboru za koreografiju SUITCASE-kategorija savremeni balet 

Lena Aćimović je dobila 1. mesto  za koreografiju –Kopelija, klasičan balet i 1. mesto za koreografiju Survivor-savremeni balet, kao i SPECIJALNU nagradu za najtalentovanije dete u svojo kategoriji. 

Od 8 specijalnih nagrada sa celog takmičenja koje je trajalo 8 sati i na kome je učestvovalo više od 500 takmičara iz državnih i privatnih baletskih škola, plesnih klubova i studija, dve specijalne nagrade su pripale našim Čačankama Leni i Mini Aćimović, koje su rame uz rame stale na tron ovog takmičenja sa odličnim baletskim igračima juniorima i seniorima iz kompanije Balet mladih, koja funkcioniše u okviru Instituta za umetničku igru. 

Žiri je ovaj put radio u sastavu:

Maja Ostojin, Gabriela Teglaši i Željko Grozdanović

Na takmičenju na Divčibarama,16.maja u organizaciji Dance Now iz Novog Sada-Green Energy festival,

Lena Aćimović je opet  nagrađena sa dva prva mesta za iste koreografije i ovaj put je dobila SPECIJALNU nagradu-besplatan smeštaj i kotizaciju za takmičenje u Pragu 2021/2022. godine, a Mina Aćimović je i ovaj put dobila prvu i SPECIJALNU nagradu besplatan smeštaj i kotizaciju za takmičenje u Beču 2021/2022

Na ovom takmičenju je dodeljeno samo 3 specijalne nagrade od kojih su dve pripale našim Čačankama i našem baletskom studiju ADAĐO AS.

Žiri je ovaj put radio u sledećem sastavu:

Jose De La Cruz( US)- Brodvej. Igrač, koreograf i sudija....igrao za top Rock/Alternative umetnike kao što su The Prodigy, Red Hot Chili Peppers, Korn...sudija na takmičenju Broadway Dancer Center u NYC...

Tamara Kudakova Basta-nastupala za Ukrajinsku gimnastičarsku reprezentaciju

 i Aleksandra Ivanov.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar