Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski mladi šahisti briljirali na Sportskim igrama mladih u Požegi

post-title
Foto: TV Lav plus


Na Sportskim igrama mladih u Požegi čačanski šahisti ostvarili su zapažene rezultate. Prva mesta zauzeli su Luka Grujanac u starijoj uzarasnoj grupi i Filip Stefanović u mlađoj kategoriji. Oni će predstavljati Čačak na Omladinskom prvenstvu Srbije koje će biti održano od 3 do 8. avgusta.

Na Sportskim igrama mladih šahisti  su se takmičila u 4 kategorije. Od mlađih osnovaca iz Čačka prvoplasirani i drugoplasirani bili su Filip Stefanović i Miloš Novaković. U starijoj uzrasnoj grupi prvo mesto zauzeo je Luka Grujanac, u konkurenciji takmičara iz čitave Zapadne Srbije.

Na Republičko takmičenje od 24 učesnika Sportskih igara mladih odlaze samo prvoplasirani.Trener Šahovskog kluba ,,Borac“, Ivan Dimitrijević, istakao je da je postignutim rezultatima veoma zadovoljan.

U klubu ima oko 40 dece koja dolaze na treninge 2 puta nedeljno. Prema rečima predsednika kluba lokalna samouprava je prvi put ove godine izdvojila iz budžeta oko 80.000 dinara kao vid podrške ovom sportu. Potrebno je znatno više sredstava za godišnje aktivnosti kluba, ali svaka pomoć je dobrodošla.

 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar