Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nemanja Todorović produžio saradnju sa Borcem

post-title
Foto: Partizan NIS


KK Borac nastavio je da sklapa tim za narednu sezonu. Nakon što su Duda Sanadze i Lautaro Lopes sklopili dogovor sa klubom da i naredne sezone nose dres Borca, isto je učinio i Nemanja Todorović. Baš kao i pomenuti košarkaši, i on je stavio paraf na jednogodišnji ugovor.

Igrač bogatog iskustva u više navrata je branio boje čačanske ekipe. Reč je o prekaljenom košarkašu, koji dobro zna sistem rada u Borcu, zbog čega je dugi niz godina jedna od glavnih karika u timu. Nema sumnje, njegov ostanak u timu Marka Marinovića je veliki dobitak pred sezonu koja će početi na jesen, a u kojoj će Borac ponovo imati priliku da se takmiči u ABA ligi.

Upravo je igranje u jadranskoj eliti jedan od glavih razloga što je Nemanja Todorović odlučio da ostane u rodnom gradu.

,,Borac će i naredne sezone biti član ABA lige, najboljeg takmičenja u regionu, ali i šire. To je jedan od osnovnih razloga što sam odlučio da ostanem. Takođe, iz Čačka sam, proveo sam mnogo godina u Borcu, gde sam pružao svoje najbolje partije pred domaćim navijačima. Kada se sve sabere, nisam morao puno da razmišljam o ostanku u klubu“, rekao je Todorović.

Iza Borca je dobra sezona, kako u ABA, tako i u Superligi. A u rečenim takmičenjima veoma bitno mesto imao je upravo Todorović.

,,Ispunili smo glavni cilj, a to je opstanak u ABA ligi. Istina, igrali smo promenljivo cele sezone. Ali da je bilo publike u dvorani kraj Morave, smatram da bismo ostvarili nekoliko pobeda više. A na to je došlo i polufinale Superlige, što je značajan uspeh. Naročito ako se ima u vidu da smo igrali sa mešovitim timom, gde je polovina igrača bila iz kadetske selekcije. Oni su dobili šansu i pokazali su se u dobrom svetlu“, dodao je krilni centar Borca.

I naredne godine Borac će biti među najboljim ekipama na prostoru bivše Jugoslavije.

,,Rano je sad pričati o sledećoj takmičarskoj godini. Iz tima je otišlo nekoliko glavnih igrača. Nadam se da će im klub pronaći adekvatne zamene. Naravno, ponovo će nam osnovni cilj biti opstanak u ABA ligi. Siguran sam da će se svi momci koji budu deo tima potruditi da to i ostvarimo. A ako učinimo nešto više, to će biti samo plus“, završio je Nemanja Todorović.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar