Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fakultet organizacionih nauka održao promociju na Zlatiboru

post-title
Foto: GZS


Užice - Fakultet organizacionih nauka iz Beograda danas je na Zlatiboru održao promociju posvećenu znanju i veštinama koje mogu steći svi oni koji se odluče za neki od smerova na ovom fakultetu. FON ove godine obeležava 50 godina od početka nastave i upisa prve generacije studenata.

 

„Danas studenti FON-a studiraju u odličnim uslovima, ovde su pretežno studenti prve godine, a ono što je važno jeste da na ovoj konferenciji shvate koje sve mogućnosti imaju. Znanje je najvažniji faktor konkuretnosti u 21. veku . Suština je da su studenti došli po znanje koje će čuti na predavanjima, ali pored tog znanja neophodne su i razne veštine, koje se odnose na rada u timu, na povezivanja znanja koje će steći kroz rad u studentskim organizacijama i naš cilj je da oni što pre razvijaju svoje sposobnosti”, rekao je je dr Milan Martić profesor i dekan Fakulteta Organizacionih nauka u Beogradu.

 

Ovaj fakultet je poznat po tome što nije osnovan od strane Univerzitetske zajednice , već su ga osnovale 122 privredne organizacije i ta veza između privrede i fakulteta je neraskidiva.

 

„Naš cilj je da studenti steknu prakrična znanja koja će im preporučiti da čim završe fakultet dođu do posla i da razviju svoje uspešne karijere. Što se tiče naših studenata koji završavaju program Informacione sisteme i tehnologije, svi oni studenti koji imaju dobra znanja koja pokažu na intervju zaposle se i pre nego što završe fakultet ili neposredno odmah posle toga. Što se tiče studenata sa smera Menadžment i organizacije i svi oni studenti koji su angažovani u studentskim organizacijama , koji učestvuju na takmičenjima, recimo u rešavanju studijskih slučaja , u debatama, takođe priliku za posao dobiju odmah po završetku studija”, rekao je dr Martić.

 

Fakultet organizacionih nauka godišnje upiše oko 700 studenata koji budu raspoređeni na dva smera, jedan je Informacioni sistemi i tehnologije koji može upisati 390 studenata i Menadžment koji svake godine može upisati 330 brucoša i u okviru koga se biraju tri smera, Opšti, Operacioni i Menadžment kvaliteta i standardizacije.

 

„Član sam studentske asocijacije FON-a i organizacionog tima za projekat „Startuj” koji organizujemo ove godine na Zlatiboru. Ovo nije prvi put da pravimo ovakav projekat, u martu smo bili na Paliću. Istakao bih da svaki put kada dođem na jedan ovakav projekat, još više se oduševim koliko ovaj fakultet ima toga značajnog da ponudi studentima i koliko može da se nauči kako na predavanjima, tako i na radionicama. Jako je važno istaći to da ovaj fakultet nosi sa sobom mnogo različitih načina da se istaknemo u smislu da možemo biti dobri u mnogo različitih oblasti i naći svoje mesto pod suncem”, rekao je David Ivanović student završne godine na smeru Operacioni menadžment.

 

Svaki od smerova na ovom fakultetu donosi značajne benefite svim studentima, bez favorizacije određenog smera, studenti su ravnomerno zainteresovani kada upisuju prvu godinu studija.

 

”Pratio sam istraživanja i mogu reći da studenti ovog fakulteta najlakše dolaze do zaposlenja i to ne bilo kakvog, već do baš onog koji žele ili nekog jako sličnog tome. Većinu njih i njihov put u životu odredi taj prvi posao, kako se opredele na početku, tako posle i bude”, rekao je Ivanović. 

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar