Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Razvoj „Leonija“ znači razvoj Kraljeva – svečano otvorena ambulanta u Kraljevu

post-title
Foto: Press služba


Nemačka kompanija „Leoni“ je otvorila ambulantu u okviru svoje proizvodne jedinice u našem gradu, još jednom pokazavši visok stepen društvene odgovornosti. 

Gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, generalni direktor kompanije „Leoni“ Srbija Pjerluiđi Gione i direktorka Doma zdrava „Kraljevo“ Mirjana Krčevinac svečano su presekli vrpcu i zvanično otvorili vrata ambulante svim zaposlenima ove kompanije, ali i građanima koji žive u ovom delu grada.
 Kako je istakao gradonačelnik, „Leoni“, posle Republike Srbije, predstavlja najvećeg poslodavca u Srbiji, i u fabrikama ove kompanije u Prokuplju, Malošištu kod Doljevca i Nišu zaposleno je hiljade radnika, dok u našem gradu „Leoni“ trenutno zapošljava čak 3.900 radnika. 

„Poznajući gospodina Gionea, znam da on ne vodi računa samo o rezultatima fabrike, o tome koliko su proizvoda izvezli, već brine o svakom radniku koji je zaposlen u 'Leoniju'“, izjavio je Terzić. 

On je podsetio na to da su se, kada je pre samo par nedelja predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao otvaranje nove proizvodne jedinice „Leonija“ u Kraljevu, svi uverili kakve uslove za rad „Leoni“ pruža, a dokaz brige o radnicima i njihovom zdravlju jeste i otvaranje ambulante. 

„Ambulanta će mnogo značiti svim zaposlenima koji žele da odu na pregled, da preventivno brinu o svom zdravlju, koji žele da se vakcinišu, ali i svim stanovnicima ovog dela Kraljeva koji ovde mogu da dođu na pregled“, istakao je Terzić naglasivši da je kompanija „Leoni“ izgradila objekat i obezbedila sve aparate za ambulantu, kao i da će tu raditi specijalista opšte medicine i medicinska sestra. 

„Sarađujući svi zajedno - kompanija „Leoni“, Grad Kraljevo i Dom zdravlja „Kraljevo“, možemo da doprinesemo razvoju ovoga grada. Razvoj „Leonija“ znači i razvoj Kraljeva. Svaki zaposleni radnik značiće da ova kompanija raste, ali će mnogo da doprinese i rastu budžeta Kraljeva i da omogući da gradimo nove puteve i mostove i da dalje razvijamo naše Kraljevo. U tome su kompanija 'Leoni' i grad Kraljevo partneri - partneri u borbi u kojoj ćemo svi zajedno biti pobednici“, naglasio je gradonačelnik.
Kako je istakao generalni direktor Pjerluiđi Gione, nastavlja se razvitak kompanije i ulaganja, kako u kompaniju, tako i u grad Kraljevo. 

„Uz pomoć i podršku gradonačelnika Terzića i Doma zdravlja Kraljevo, nastavljamo sa novim planovima. U saradnji sa lokalnom samoupravom uspeli smo da realizujemo projekat, za manje od mesec dana, koji ima za cilj dobrobit i zdravlje naših zaposlenih, ali i svih građana Kraljeva“, izjavio je Gione. 

„Brzo testiranje će biti dostupno našem zaposlenima, a u slučaju da testovi budu dostupni i za širu javnost, o tome ćemo nakonadno obavestiti građane. Kao društveno odgovorna kompanija želimo da brzo testiranje omogućimo našim zaposlenima na svim lokacijama - u Prokuplju, Malošištu i ovde u Kraljevu i da generalno doprinesemo boljitku i zdravlju i svojih zaposlenih i stanovnika gradova u kojima poslujemo“, istakao je Gione.

Prema njegovim rečima, vakcina je trenutno jedino sredstvo u borbi protiv virusa, a kompanija „Leoni“, u saradnji sa lokalnom samoupravom, radi na promociji vakcinacije i u svojim fabrikama i među stanovništvom Kraljeva.

Direktorka Doma zdravlja „Kraljevo“ Mirjana Krčevinac izrazila je zadovoljstvo što je otvorena ovakva ambulanta, koja će biti dostupna i lokalnom stanovništvu.

„Zahtev meštana da se na ovom prostoru otvori ambulanta, koji postoji godinama, kako bi im primarna zdravstvena zaštita bila što bliže,  zahvaljujući kompaniji „Leoni“, biće ostvaren. Dobiće izuzetno moderno opremljenu ambulantu, koja zadovoljava sve protivepidemijske standarde, sve zahteve za rad primarne zdravstvene zaštite, izabranih lekara“, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo dodajući da svi koji budu želeli mogu u ovoj ambulanti da prime i redovnu vakcinu, sezonsku protiv gripa, ali i vakcinu protiv kovida kineskog proizvođača. 

U ambulanti Leoni, koja će biti otvorena svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 časova, radiće tim koji se sastoji od specijaliste opšte medicine i medicinske sestre. Ambulanta će pokriti potrebe obe smene radnika „Leonija“. 

„Ako se u toku procesa rada javi potreba za ukazivanjem pomoć, oni će se prvo ovde obratiti. I od kuće mogu da dođu u ambulantu, a mi ćemo napraviti komunikaciju između ovog lekarskog tima sa njihovim izabranim lekarima“, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo Mirjana Krčevinac, skrenuvši pažnju na to da i radnici kompanije „Leoni“ i okolni meštani mogu da presele svoje zdravstvene kartone u ambulantu Leoni i da tu bude njihov tim izabranog lekara i izabrane sestre.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar