Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Požeški Inmold u pribojskoj Slobodnoj zoni proširio svoje kapacitete

post-title
Foto: Infopress


Požeška kompanija Inmold koja od sredine 2019 godine posluje i u Slobodnoj zoni u Priboju, ovog leta otvorila je još jedan proizvodni pogon. Nova hala na 3.300 kvadratnih metara je bivši magacinski i skladišni prostor FAP-a, i u njoj se radi plastika. Za sada je posao u novom pogonu dobilo 70 radnika, a u planu je još novih radnih mesta.

Osnovna delatnost porodične firme Inmold iz Požege je proizvodnja robota i delova od plastike koji se koriste u autoindustriji, poljoprivredi, prehrambenoj i građevinskoj industriji. U Slobodnoj zoni u Priboju do sada je radila samo klasična alatnica, koja radi pripremu za poslove firme u Požegi, i u kojoj radi 30 radnika.

Dragana Novaković kontrolor u alatnici „ Inmold“ Priboj ističe:

-Inmold je firma koja se bavi prvenstveno proizvodnjom alata za brizganje plastike, a dodatno radimo i brizganje same te plastike, tih alata koje proizvedemo i radimo sklapanje nekih delova za druge firme.

Inmold je već nekoliko godina i deo dualnog obrazovanja, pa đaci Tehničke škole, pod njihovim okriljem obavljaju stručnu praksu. Neki od njih su nakon srednjoškolskog obrazovanja i dobili posao u kompaniji. Jedan od njih je i Obren Drčelić sada radnik „ Inmold“ Priboj:

-Dobro sam se uklopio u kolektiv, kolege nam dosta pomažu nama mlađima koji smo sada počeli da radimo. Dualno obrazovanje mi je dosta u tome pomoglo, jer nije isto kada se samo u školi bavite teorijom i kada to praktično primenjujete. Savetovao bihsrednjoškolcima da razmisle koliko je ovo dualno obrazovanje dobro i da krenu našim stopama.

U Inmoldu se vodi računa da kvalitet proizvoda i usluga bude na vrhunskom nivou, ali isto tako i da svi zaposlenih imaju idealne uslove za rad. Bez zadovoljnog radnika nema ni kvaliteta. Nenad Ljiljanić radnik „ Inmold“ Priboj kaže:

-Mislim da smo jedna od boljih firmi u regionu. Uslovi su odlični, sve je super, samo treba strpljenja i rada.

Uspešno poslovanje omogućilo je kompaniji Inmold i da se proširi. Zakupili su još novih 3.300 kvadratnih metara. Milan Komarica šef proizvodnje pogona za preradu plastike ističe:

-Ovde u ovom delu, pored alatnice, mi se prvenstveno bavimo proizvodnjom plastičnih delova. U ovom pogonu trenutno radi 70 zaposlenih što je u tendeniciji širenje, i očekujemo da novih radnika uskoro bude više.

Pribojcima dosta znači što je u Slobodnoj zoni, između ostalih komapnija, i Inmold otvorio svoje pogone. To je uvek mogućnost za otvaranje novih radnih mesta, i veća šansa da mladi ostanu u svom rodnom kraju.

Inmold je domaća porodična kompanija koja je u Požegi otvorena 2006. godine. Rukovodstvo firme sa ponosom ističu da su temelji njihovog poslovanja vrhunski kvalitet proizvoda i usluga, kao i odnosa sa kupcima. Većinu proizvoda danas izvoze na tržište Evrope, Rusije, Bliskog Istoka, Afrike.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar