Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Značajne investicije u lučanskom delu Ovčar banje

post-title


Na susretu predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića sa premijerkom Anom Brnabić koja je obišla investicione radove u Ovčar Banji, istaknuti su prioriteti u finansiranju Ovčarsko – kablarske klisure na teritoriji opštine Lučani.
Predsednik Dolović je predočio Međuresorskoj radnoj grupi za uređenje i razvoj Ovčarsko – kablarske klisure da jeneophodno asvaltiranje putnih pravaca prema značajnim turističkim odredištima na lučanskoj strani Morave u Ovčar banji, što je i uvršćeno u infrastrukturni plan za 2022. godinu.
Tako je izvesno da će početkom naredne godine bitiasvaltirani putni pravci, Lučani – Ovčar banja preko Dljina u dužini od 9,4 km, put ka Repetitoru na vrhu Ovčara u dužini od 2,5 km, zatim izvršena rekonstrukcija mosta u banjskom naselju koji povezuje Čačak i Lučane, kao i izgradnja paraglajding staze na Ovčaru.
Na sastanku je istaknuto da je u ovaj predeo izuzetnih odlika u narednoj godini planirano ulaganje oko 500 miliona dinara, za Prirodnjački muzej u Ovčar Banji i parking, izgradnju RH centra u Banji i izmuljavanje jezera Međuvršje, zatim, vodovod i kanalizaciju, stakleni vidikovac na Kablaru. Navedeno je i da sutokom prethodne godine u Ovčarsko-kablarskoj klisurirealizovani projekti u vrednosti od 185 miliona dinara. Završen je amfitetatar u Ovčar Banji, uređenje pristaništa na jezeru Međuvršje, Železnička stanica Ovčar Banja, pristupne saobraćajnice do Kablara i parking kod manastira Blagoveštenje.
Predsednik Dolović ističe da je nakon što je Vlada Republike Srbije prepoznala strateški značaj Ovčar banje, klisura postala investicioni centar Zapadne Srbije.
„Završetkom investicija Banja će postati i turistički centar za ovaj deo Srbije pa i Evrope. Naše dve lokalne samouprave grad Čačak i opština Lučani, zahvaljujući zajedničkoj i posvećenoj saradnji, će konačno moći turistima da ponude vrhunsko banjsko lečenje,posebno odnegovane i sačuvane prirodne blagodati kao i duhovni sadržaj srpske „Svete gore. Moramo znati da je na ovom prostoru pored banjskog izvora ranije bilo i nebrojenosrpskih manastira i bogomolja,“ – navodi predsednik opštine Lučani.


„Prilika je da iskažem i veliku zahvalnost gradonačelniku Čačka, Milunu Todoroviću kao i članovima međuresorne radne grupe,jer su posvećeni samo jednom ciljuda ovom posebnom predelu na kome se, između ostalog nalazi deset manastira i jedna pećina,vrati zasluženi oreol srpskeduhovnosti–rekao je Milivoje Dolović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar