Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Preminuo pukovnik doktor Dragan Milutinović, predsednik Udruženja Čačana u Beogradu

post-title


Poštovani prijatelji, sa neizmernom tugom i bolom vas obaveštavamo da je danas, 14. decembra 2021. godine, u prepodnevnim časovima iznenada preminuo Dragan Milutinović, aktuelni dugogodišnji predsednik Udruženja Čačana u Beogradu. Gospodin Milutinović je bio lekar, specijalista opšte hirurgije, sa subspecijalizacijama iz onkologije i laparoskopije. Većinu svog radnog veka proveo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gde je u činu pukovinka penzionisan pre oko dve godine.

 

Doktor Dragan Milutinović, Zeka kako smo ga od milošte zvali, rođen je u Čačku 16. aprila 1957. godine. U Čačku je završio Osnovnu školu "Filip Filipović", a potom čačansku Gimnaziju. Medicinski fakultet u Beogradu upisao je 1976. godine. Po završenom fakultetu odlazi na redovno odsluženje vojnog roka koji provodi u Sanitetsko-oficirskoj školi (SOŠ) službujući delom u Beogradu, a delom u Valjevu. Po odsluženju vojnog roka 1984. godine zapošljava se pri vojsci u kasarni i vojnoj bolnici u Križevcima kod Zagreba. Posle par godina vojna služba ga odvodi u Split, u vojnu bolnicu u Duilovu. 1987. godine tamo počinje da specijalizira opštu hirurgiju i završava dve godine specijalizacije. Preostale dve godine specijalizacije provodi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Posle završetka specijalizacije krenula su i ratna razaranja koja su rezultirala raspadom Jugoslavije. Vojna služba vodila ga je kroz skoro sva ratišta. Bio je šef vojne bolnice u Kninu, potom bio angažovan u Grahovu i više drugih mesta po Bosni. Tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije službovao je u vojnoj bolnici u Prištini. Svoj radni vek je proveo na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu na kojoj je pre oko dve godine dočekao penziju. Doktor Dragan Milutinović bio je u braku sa suprugom Dankom sa kojom ima dve ćerke, Julijanu i Jelenu, kao i unuku Nađu i unuka Uroša. Duži niz godina obavljao je funkciju predsednika Udruženja Čačana u Beogradu. Bio je i ostao poštovan i omiljen, kako među Čačanima u Beogradu, tako i među Čačanima u Čačku. Svi su sa zahvalnošću pamtili na stotine situacija kada je nesebično priskakao u pomoć i pomagao u najtežim životnim situacijama. Po prirodi je bio druželjubiv, čovek koji je voleo i poštovao svoje prijatelje i uživao u vremenu provedenom sa njima. Imao je istančanu moć zapažanja i često je, još od najranijeg detinjstva, primećivao sitnice koje su drugima promicale. Bio je vezan za Čačak i Čačane, za svoje korene, zavičaj i tradiciju. Rado se sećao detinjstva i mladosti i bio pun poučnih i zanimljivih priča iz tog perioda. Voleo je muziku, dobar štimung i boemsko raspoloženje, uživao u društvu pozitivnih i nasmejanih ljudi. Imalo bi još mnogo štošta da se doda o našem dragom doktoru Zeki, kako smo ga zvali. Ma koliko reči da na to potrošimo, neće biti dovoljno da dočaramo njega onima koji ga nisu poznavali. A onima koji su ga znali dovoljno je samo reći "Naš doktor Zeka", i ni reči više.

 

Porodici, prijateljima i poštovaocima našeg dragog doktora Dragana Milutinovića u ime Udruženja Čačana u Beogradu izjavljujemo svoje najdublje saučešće. Izgubili smo prijatelja, oslonac, podršku, čoveka koji je bio uz nas, uvek kada je to trebalo. Neka mu je večna slava i hvala.

Udruženje Čačana u Beogradu



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar