Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku održana 35. sednica Gradskog veća

post-title
Foto: TV Lav plus


Na sednici Gradskog veća u Čačku danas su većnici usvojili predložene programe rada ustanova kulture za 2022. Godinu i data je saglasnost na godišnji plan rada ustanove Zračak. Zaključeni su i ugovori o vršenju usluga JP Gradac i Gradske stambene agencije za 2022. Godinu. Doneta je odluka i da pomoć dobiju zdravstveni radnici i da se usluga pomoć u kući od ove godine realizuje i na seoskom području.

 

Uz napomenu da će iz stalne budžetske rezerve biti upotrebljena sredstva za pružanje pomoći zdravstvenim radnicima koji se neumorno bore za zdravlje građana , gradonačelnik Čačka je rekao da je doneta odluka o proširenju usluga koje vrši ustanova Zračak . Reč je o pomoći u kući , usluge koju će od ove godine moći da koriste i građani koji žive na selu za šta je grad već opredelio sredstva u budžetu.

 

Usvajanjem predloga programa rada ustanova kulture za 2022. na sednici je rečeno da će ove ustanove svoju aktivnost u narednom periodu usmeriti na pripreme za 2023., godinu u kojoj će grad Čačak biti prva prestonica kulture 2023. Na sednici Gradskog veća usvojen je i ugovor između JP Garadac i grada Čačka o vršenju usluga na osnovu koga se planira realizacija sredstava koje Gradac dobija od grada po osnovu svog programa poslovanja za 2022. I broja radnika. Drugačiji su principi na kojima danas funkcioniše odnos između Gradca i grada nego što je to ranije bilo , ali je sužtina ista , odnosno infrastrukturni razvoj grada bez obzira kako će se Gradac u budućnosti zvati, rekao je v.d. direktora ovog preduzeća Milan Bojović.

 

Gradski većnici su doneli i Pravilnik o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u 2022. kao i rešenja o utvrđivanju visine jednokratne novčane pomoći za novorođenu decu u ovoj godini. Donet je i godišnji plan raspisivanja javnih konkursa za 2022. Za finansiranje ili sufinansiranje projekat a u kulturi i dodelu sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar