Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dveri Čačak: Napravićemo normalan sistem i uređenu državu

post-title
Foto: RINA


Čačak - Socijalna i ekonomska pravda, borba za „malog” čoveka, za radnika i seljaka, za domaća mala i srednja preduzeća i ekonomski patriotizam, neka su od osnovnih načela politike Dveri. Srpski Pokret Dveri učiniće da Čačak i Srbija, nakon izbora 3. aprila, ponovo pripadaju njenim građanima, a ne nekolicini pojedinaca. Taj proces ćemo kompletirati nakon aprilskih izbora, a zatim i vanrednih lokalnih izbora. U tom pravcu, učinićemo sledeće:


- Osnivanjem antikorupcijskog tima i internog revizora, sprečićemo stranačko zapošljavanje i negativnu selekciju, rad javnih preduzeća i gradskih uprava biće redovno kontrolisan, a poslovanje značajno unapređeno. Preispitaćemo da li su lokalni pojedinci, bliski vlasti, redovno izmirivali poreske obaveze prema gradu. Preispitaćemo sve afere i ugovore koje je ova vlast napravila. Praksa nameštanja tendera će postati zaborav.


- Napravićemo sistem koji će davati najbolje ljude i kreirati najbolja rešenja, a ukloniti sve stranačke parazite i podobne pojedince. Napravićemo atmosferu u kome će svako moći da konkuriše i dobije posao i subvencije, bez straha da će taj posao dobiti stranački poslušnici.

- Otvaranjem Kancelarije za investitore iz rasejanja, novim, kvalitetnim Centrom za razvoj privrede i poljoprivrede, Centrom za preduzetništvo i drugim sistemskim rešenjima napravićemo Čačak mestom sa pozitivnom poslovnom klimom gde će rado rado ulagati svi pozitivni investitori, mesto gde će vratiti mladi iz rasejanja.
Prednost će dobiti domaća preduzeća i naši ljudi iz rasejanja u odnosu na strane kompanije.

- Čačak neće biti privatan grad u vlasništvu nekolicine tajkuna, koji su moć stekli najmanje sopstvenim znanjem ili sposobnošću, a najviše političkim ucenama, korupcijom i drugim nezakonitim radnjama.Čačak neće biti grad monopola i damping cena kojim lokalni moćnici zatvaraju konkurentska preduzeća, a time i radna mesta, samo da bi oni još više profitirali.

Čačak neće biti grad koji zaobilaze domaći investitori samo zato što im lokalni biznis-političari traže proviziju ili ih doživljavaju kao nepoželjnu konkurenciju.Dveri nikome i ništa ne duguju, osim svome narodu. Nemamo obaveze prema tajkunima, kriminalcima, niti stranim ambasadama. Zato jedino Dveri mogu ostvariti predložene mere i zaustaviti stranačko zapošljavanje i ’’burazersku’’ politiku. To je naše obećanje Čačanima”, navodi se u saopštenju Srpskog pokreta Dveri u Čačku.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar