Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspeh Čačana na državnom prvenstvu SIM

post-title
Foto: Press služba


Na Državnom prvenstvu devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, dodeljene su prve medalje, a poznati su i prvi učesnici velike Međunarodne završnice u Splitu.

 

Sportisti iz Čačka postigli su izvrsne rezultate. Zlatnu medalju i plasaman u Split uspela je da ostvari ekipa "Ukijeva deca" u odbojci na pesku, tako da će naše devojčice predstavljati Čačak u Splitu.

 

U prvoj smeni Državnog finala igrao se i stoni tenis, a Čačanin Saša Dragin je osvojio srebro i pridružiće se odbojkašicama na završnom turniru u Hrvatskoj.

 

Naši rukometaši su osvojili 3. mesto u Srbiji, što je posebno značajno, jer je ovo prva medalja za muški rukomet, u mlađim kategorijama za Čačak, posle 14 godina na zvaničnim državnim takmičenjima.

 

U toku je druga smena kada se održavaju takmičenja u basketu i odbojci, na kojima očekujemo nove medalje za mlade čačanske sportiste.

 

Dunav osiguranje Sportske igre mladih izuzetno su važne za decu, jer pružaju priliku da se u sport uključe i oni koja nisu u trenažnom procesu, a najveći uspeh će biti ukoliko neko od njih ostane u sportu.

 

Ove godine, Organizacioni odbor SIM je priredio više od 80 događaja u više 50 mesta širom Srbije, a zahvaljujući sponzorima i lokalnim samoupravama, za decu je sve bilo besplatno.

 

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a na zasluženo mini-letovanje, pored “SIMOVACA” iz Srbije, stižu i pobednici Državnih finala iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar