Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ivan Đajić: Cilj nam je da budemo među četiri najbolje ekipe

post-title


Pre nešto više od dva meseca KK Borac je stavio tačku na veoma uspešnu sezonu. Razlog tome jeste činjenica da, pored toga što je prvi tim redovan član AdmiralBet ABA lige, i mlađe kategorije kluba beleže fenomenalne rezultate.

Naime, minule takmičarske godine juniori, kadeti i pioniri čačanskog kluba su uspeli da se okite srebrnim medaljama na završnim turnirima. Retko ko može da se seti da je neki klub, ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije, uspeo da učini nešto slično.

Ali sve izrečeno je prošlost, a mlađe selekcije se okreću novoj sezoni. Štaviše, sve kategorije su započele sa pripremama, a u cilju da pokušaju da ponove navedene uspehe.

Ivan Đajić, trener pionirskog sastava i osvajač srebrne medalje na završnom turniru, smatra da je prošla takmičarska godina bila fenomenalna za klub.

,,Iza nas je jedna od najboljih sezona mlađih kategorija KK Borca, u kojoj smo i mi pioniri svojim uspehom doprineli dobrom radu mlađih selekcija. Zbog toga sam prezadovoljan. Ali iskreno, to je već prošlost. Davno sam se okrenuo obavezama koje očekuju naš pionirski sastav u sledećoj sezoni, rekao je Đajić.

Pioniri Borca su na vreme krenuli sa pripremama, kako bi bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

,,Iskren da budem, mi smo imali pauzu od samo sedam dana. Sve vreme smo radili”, dodao je Đajić.

Đajić je u nekoliko rečenica govorio i o igračkom kadru kojim raspolaže.

,,Ekipa je sastavljena od dečaka koji su rođeni 2007. godine i koji nisu trenutno u planu za A selekciju kadeta, tako da su tu da pomognu kroz ligu mlađih kadeta, koju ćemo igrati, da  probaju da se izbore sledeće sezone za svoje mesto u kadetskoj selekciji. Takođe, na taj način dobijamo dobar sparing na treningu, jer želimo da pokušamo da 2008. godište spremimo što bolje za izazove koji nas čekaju. Što se tiče pionirske selekcije, ekipa je dosta drugačija u odnosu na prošlu sezonu. Lane smo šest, sedam dečaka uvrstili da treniraju sa šampionskom generacijom pionira. Želeli smo da ih gurnemo u vatru sa starijima, a neki su imali i zapaženu ulogu prosle sezone. Kao nagradu za to Ognjen Perišić, koji je izuzetno talentovan dečak, dobio je poziv za pripreme U14 generacije i spade među 20 najboljih igrača u Srbiji. Takođe, ne mogu a da ne pomenem Luku Ajdačića, Stefana Simovića, Mihajla Radivojevića, Milana Darijevića, kao i Andreja Bjelića, člana kadetske selekcije i jednog od najtalentovanijih igrača u gradu. Sve su to košarkaši na kojima počiva naša budućnost”, smatra Đajić.

Trener pionirske ekipe ističe da će njegov tim ovog leta odigrati veliki broj pripremnih utakmica.

,,Još uvek nemam jasnu sliku jačine pionirske selekcije Borca. Za razliku od prošle sezone, nemamo visokih igrača. Rukuu na srce, i kod drugih ekipa nije ništa bolje. Što se tiče planova, imamo za 15 dana jak turnir kod nasih prijatelja iz KK Ćuprija, na kom će učestvovati, pored nas i domaćina, još i Crvena zvezda, zatim  reprezentacija Republike Srpske. Posle toga, 2. septembra u Beogradu imamo veoma jak turnir sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Megom, Zemunom i OKK Beogradom. Tako da ćemo videti gde smo i na čemu treba da radimo. Taj turnir je zaista dosta jak, jer sve ekipe iz Beograda pretenduju na najviši plasman naredne sezone. Naš plan je da kroz te prijateljske utakmice pokušamo da se spremimo za kvalifikacije, koje nas očekuju početkom oktobra, kada ćemo pokušati pored Mladosti, koja je kandidat za medalju ove godine, da budemo među dve najbolje ekipe. A tu je i ekipa Valjeva, koja je dugo sezona zajedno, tako da će i ona biti jedan od konkurenata za to drugo mesto. Ako sve to prođe kako treba, sigurno bi nam bio glavni cilj da pokušamo da budemo među četiri najbolje ekipe, pa da odemo na polufinalni turnir. Ali biće mnogo teško. Sve zavisi od termina koje budemo imali za treninge, jer u našoj dvorani nećemo trenirati zbog velike zauzetosti, kazao je Đajić.

Ovog leta veliki broj mladih igrača Borca nastupa u dresu reprezentacije Srbije, što je, nema sumnje, zasluga svih trenera u klubu.

,,Moram da čestitam svim našim igracima koji su ovog leta predstavljali i još uvek predstavlju naš klub i grad u reprezentativnim selekcijama, gde imaju zaista zapažene uloge. Nadam se da će U18 selekcija, koja se trenutno takmiči na Evropskom prvenstvu, a u kojoj se nalaze Ćurčić, Milošević i Andrić, kao i trener Mihailo Šušić, uspeti da dođe do najsjajnijeg odličja. Tako bi se još jednom videlo da su Borac i Mladost kroz igrački i stručni kadar najbolji u Srbiji, bez obzira šta neko drugi mislio”, završio je Ivan Đajić.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar