Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Teslina fabrika u Šangaju proizvela je milion automobila

post-title
Tami_ZPUE


Zatvaranje fabrika i drugi izazovi nisu sprečili Teslinu fabriku u Kini da pređe ključnu prekretnicu. Elon Musk je otkrio da je Teslina fabrika u Šangaju proizvela milion električnih automobila.

Fabrika u Šangaju brzo je postala kamen temeljac Tesline proizvodne strategije. Fabrika je počela sa proizvodnjom krajem 2019. godine ali je porasla do tačke u kojoj je postala najveća fabrika električnih vozila na planeti.

Godišnja stopa proizvodnje premašila je 800.000 vozila do kraja 2021.godine. To je bio ključni trenutak za Teslinu godinu postavljanja rekorda.

Gigafabrika u Šangaju sada je glavni izvozni centar kompanije koji isporučuje automobile za Evropu i druga ključna tržišta pored Kine.

Šangajska fabrika postepeno postaje samo jedan od elemenata u velikoj slagalici. Fabrike u Berlinu i Teksasu će pokrenuti barem kratkoročni rast a Tesla istražuje potencijal za fabrike u mestima poput Kanade.

Međutim, za sada je fabrika u Kini od vitalnog značaja. Ona će služiti za postizanje sve većih proizvodnih ciljeva i za takmičenje sa međunarodnim proizvođačima električnih vozila.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar