Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nove medalje za bicikliste Borca na Prvenstvu Srbije

post-title


Na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji (ulične trke) druga mesta osvojili, seniori Marko Danilović i Aleksa Radmilac, mladji kadet Stefan Vučićević, masteri Nenad Jevtović i Ljuban Avramović, a treća mesta junior Boško Veličić, masteri Toni Smiljanić i Slaviša Vesković.

Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji (ulične trke) održano je u Čačku u nedelju 21.08.2022.godine. Pre podne voženo je brdsko prvenstvo na stazi Beljina, pridvoričkim putem do vrha Jelice u dužini od 7,3km. U kategoriji elita pobedio je Luka Turkulov iz Novog Sada koji nastupa za slovenačku ekipu Kranj, a treći je bio Aleksa Radmilac. Oba takmičara su mladji seniori tako da su osvojili i medalje i u toj kategoriji, s tim da sada Radimlac osvojio drugo mesto.

Juniori su vozili istu stazu kao seniori, pobedio je Mihailo Stolić iz ekipe LOTUS Sombor, a Boško Veličić osvojio je treće mesto. Na ovom prvenstvu nije nastupio najbolji borčev junior Dejan Cogoljević koji je tri dana ranije nastupio na Kupu Nacija u Madjarskoj i doživeo je teži pad u kome je povredio koleno.

Veterani-masteri vozili su nešto kraću stazu kao i kadeti u dužini od 5km. Drugo mesto osvojio je Nenad Jeftović, a treće mesto Toni Smiljanić u klasi B, a u klasi C drugi je bio Ljuban Avramović. Kod kadeta najbolji čačanski biciklista bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu.

Na cilju brdskog prvenstva došlo je do provale oblaka sa obilnom kišom, koje nije omelo bicikliste da savladaju zahtevan uspon kakav je na planini Jelici.

Po podne vožene su ulične trke, koje su imale bodovne krugove. U trci dana, trci elitnih biciklista, koji su vozili 24 kruga po 1,3km, sredinom trke odvojila se vodeća čevrorka, koja je skupljala bodove i izmedju njih je odlučen pobednik. Najbolji je bio Marko Stanković iz OBK BEOGRADA, drugi je bio Marko Danilović iz BORCA, a treći Marko Tomić iz METALCA Kraljevo. Kod takičara do 23 godine Aleksa Radmilac osvojio je treće mesto.

Juniori su vozili 18 krugova, pobedio je Mark Perčić iz Subotice, a Boško Veličić osvojio je treće mesto.

Mladji kadeti vozili su 9 krugova, pobedio je Vuk Trišić iz Subotice, a Stefan Vučićević osvojio je drugo mesto.

Masteri su takodje vozili 9 krugova i Slaviša Vesković u klasi B osvojio je treće mesto.

Sabirajući rezultate ova dva prvenstva i rezultate Kupa Srbije koji je održan u Ježevici 23.04.2022.godine proglašeni su pobednici za NAGRADU ČAČKA 2022. godine. U kategoriji seniora to je Marko Stanković OBK BEOGRAD, drugi je Marko Danilović BORAC, treći Andrej Galović CRVENA ZVEZDA Beograd. Kod juniora prvi je bio Mark Perčić SPARTAK Subotica, drugo Mihailo Stolić LOTUS Sombor, a treći Boško Veličić BORAC.

Kod mladjih kadeta prvi je Vuk Tršić Spartak Subotica, drugi Stefan Vučićević BORAC, treći Ivan Perčić Spartak Subotica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar