Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac Mozzart ostvario prvu pobedu u pripremnom periodu!

post-title
Foto: KK Borac/Nikola Minović


Prvi tim KK Borac Mozzart nastavio je sa pripremnim utakmicama. Nakon susreta u sredu, u kom su odmerili snagu sa FMP-om, Čačani su odigrali i prvi kontrolni duel na parketu dvorane kraj Morave, a protivnik je bio tim Vojvodine. U skladu sa očekivanjima, trijumf je ostvario domaći sastav, a rezultat je posle velike borbe glasio 77:76 (15:18; 17:19; 17:18; 28:21).

 

Početak susreta protekao je uz dosta promašaja na obe strane parketa. Tek je Glišić, nakon dva minuta košarke, uspeo da pogodi. Nije prošlo dugo, a gosti su uzvratili sa četiri vezana poena. Od tog mometa, pa u narednih nekoliko minuta, Vojvodina je bila nešto potentnija u fazi napada. Štaviše, polovinom prve deonice došla je poenima Pešakovića do plus 10 (4:14). Ipak , Radonjić je, nakon duge suše, uspeo da spusti loptu u koš tri puta. Njegov primer sledio je Đoković, pa je Borac mogao malo da odahne. Čak je košem Todorovića pred sam kraj deonice došao na zaostatak od tri poena (15:18). Kako se kretao rezultat, to i nije bio loš skor.

 

Baš kao prva, i druga deonica je krenula sa dosta grešaka i promašaja na obe strane. Iz tog razloga utakmica je ušla u ritam u koji niko nije želeo, najmanje domaćin. Istina, nije ni Vojvodina briljirala, ali je nekako uspevala da sačuva prednost. A kada su gosti pobegli na plus sedam (18:25), trener Mićić, koji u odsustvu zamenjuje šefa struke Marinovića, bio je primoran da zatraži tajm aut. Do neke velike promene nije došlo, pa je Vojvodina ponovo imala plus 10 (20:30). Tačku na seriju gostiju stavio je Čarapić nakon sjajnog prodora. Posle njega poentirao je Radonjić, koji je pogodio prvu trojku za Borac. Ali to nije bio okidač za domaćina da preokrene rezultat, pa je na veliki odmor otišao sa zaostatkom od pet poena (32:37).

 

Otvaranje trećeg dela susreta bilo je slika i prilika prva dva. Dosta su igrači promašivali, a vrlo malo lopti je završilo na dnu mrežice. I baš kao u prvih 20 minuta, Vojvodina je bila u suficitu. Ali nakon četiri minuta nadmetanja Hejl je ušao u dobar ritam, pa je vezao pet poena. Taman kada se učinilo da može doći do preokreta, Vojvodina je sa nekoliko učinkovitih napada došla do plus devet (39:48). Ipak, preko Todorovića i Hejla Borac je volšebno došao na minus četiri (44:48), pa je trener Vojvodine morao da traži tajm aut. Trud mu je urodio plodom, pa su gosti otišli na maksimalnih +11 (44:55). Na jedvite jade Borac je uspeo da malo smanji deficit na isteku pola sata igre.

 

Trojkom Glišića startovao je odsudni deo meča. Za njim je bio uspešan i Radonjić, pa je Borac prišao na svega pola koša zaostatka (54:55). Od tog momenta razvila se velika borba. Vojvodina je vodila, ali je Borac sve vreme pravio veliki pritisak. Taj trud mu se na kraju isplatio, jer je poenima nekolicine igrača došao do fine prednosti (67:60). Ali Vojvodina je znala da uzvrati, pa je vezala osam poena kojima je ponovo došla do vođstva (67:68). Tačku na seriju gostiju stavio je Radonjić novom trojkom. Vojvodina nije nameravala da se preda, pa je meč ušao u egal završnicu. Pri rezultatu 73:73 Borac je imao napad za pobedu. Naravno, pre toga je tražen poslednji tajm aut na susretu. Odgovornost je prvo došla u ruke Čarapića, koji je sa linije za slobodna bacanja bio polovičan. Ali Vojvodina nije uspela da iskoristi svoju priliku, pa je poslala Hejla da šutira slobodna bacanja. On je takođe bio polovičan, pa je Borac imao plus dva (75:73). Naredni napad rešio j Beslać trojkom, pa se učinilo da Vojvodina može do pobede. Ali kada je bilo najpotrebnije, Đoković je bio na visini zadatka, pa je na dve sekunde do kraja pogodio koš i tako doneo svom timu željeni trijumf.

 

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić, Radonjić 24, Glišić 11, Hejl 16, Đoković 11, Nikolić, Đ. M. Ćurčić 1, Tomašević, Novaković, Todorović 7, Čarapić 7.

 

Vojvodina: Banjac 7, Beslać 12, Nedeljković 16, Ljubičić 6, Pešaković 11, Šajin 2, Mitrović 8, Živković, Čapara 4, Ristanović 8, Stanojević, Jovović 2.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar