Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vukovi već danima prave pokolj u selima u okolini Kraljeva, zaklali do sada preko 100 ovaca

post-title
Foto: RINA


Tokom prethodnih mesec dana na teritoriji sela kod Gledićkih planina vukovi su napravili pravi pokolj, a zaklano je preko stotinu ovaca iz nekoliko stada. Uplašeni meštani su u strahu i za svoje živote, jer divlje zveri nikad tako blizu nisu prišle kućama.

"Svakodnevno smo se suočavali sa pokoljem ovaca. Vukovi nalete i naprave haos, stada su nam ostala desetkovana. Nije svejedno kad znate da su zveri svuda oko vas, nismo slobodni ni da izađemo ispred kuća čim padne prvi mrak", kažu za RINU meštani sela Gledić kod Kraljeva.

Kako svoja domaćinstva nisu želeli da prepuste zverima, meštani među kojima su dvojica lovci uspeli su da odstrele tri vuka, a kako kažu, ugledali su ih ukupno šest. Ipak, ne mogu samostalno da deluju i nastave akciju jer su im neophodne dozvole za odstrel.

"Naneta nam je nemerljiva šteta, a ruke su nam vezane. Štetu smo prijavili Lovačkom udruženju, ali su nam tamo rekli da prvo treba da pozovemo veterinara koji će sačiniti zapisnik i tako dokazati da je štetu napravio vuk. Nakon toga dolazi komisija i utvrđuje se šteta. Zbog tako komplikovane procedure veliko je pitanje da li će i kad će nama biti nadoknađena ova velika šteta, a mi ostajemo u velikom problemu", kažu meštani.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar