Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Blokada radova šteti i samim meštanima, Momirović poručio: Učinili smo sve da građani budu zadovljni, ako nisu nek rešenje potraže na sudu a nas puste da radimo i spajamo Srbiju modernim saobraćajnicama

post-title
Foto: RINA


Čačak - Problem na izgradnji autoputa kod Pakovraća i dalje nije rešen, a pojedini meštani nezadovljni novcem koji su dobili za eksproprijaciju svog zemljišta sada su zaustavili kamione, bagere i mašine koje rade u tri smene kako bi se ispoštovali zadati rokovi.

 

- U poslednjih šest meseci smo intenzivirali radove na toj deonici. Ja ne mislim da to što građani traže nema utemeljenje, ali ih molim da se obrate sudu, a nas puste da nastavimo da radimo, ovako smo zakucani u zid. Na ovaj način ne dobija ni jedna, ni druga strana - kazao je za RINU ministar saobrćaja Tomislav Mimirović.

 

On je dodao da će, ukoliko je to potrebno, i on razgovarati sa meštanima, navodeći da slični problemi postoje svuda, ali se rešavaju, samo su kod Čačka "zakucani" već više od mesec dana.

 

- Da li je moguće da tamo blokiramo autoput, a sad gradimo ka Požegi, spajamo Požegu, Užice, Arilje, Ivanjicu, Novi Pazar, a ovde blokirani radovi u gradu gde je autoput bio san svih generacija, sada je Čačak postao saobraćajno čvorište istočne Evrope i opet je to grad čiji pojedini pojedini žitelji stopiraju dalju izgradnju i samim tim nanose štetu i sebi a i Republici Srbiji - ističe ministar građevinarstva.

 

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar