Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Odobrena dodatna sredstva za subvencije za energetsku sanaciju

post-title
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac


Trideset četvrta sednica opštinskog veća opštine Gornji Milanovac održana je danas. Većnici su razmatrali šesnaest tačaka dnevnog reda, a kao najznačajnije izdvojile su se izmene i dopune Pravilnika o subvencijama za energetsku sanaciju i izmena statuta predškolske ustanove „Sunce“.

- Po pitanju sufinanasiranja mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, ove godine se na Javni poziv javilo 115 domaćinstava. Komisija koja je zadužena za realizaciju mera energetske sanacije je utvrdila da je 106 domaćinstava ispunilo uslove konkursa, a kako nam je na toj poziciji nedostajalo nekih 500 000 dinara da bismo svim prijavljenim građanima izašli u susret, današnjom izmenom Pravilnika smo taj novac obezbedili, tako da će svi koji su ispunili uslove za subvencije, dobiti novac za energetsku sanaciju, kako individualnih, tako i kolektivnih stambenih objekata. Ono što smo takođe danas odobrili jeste izmena statuta predškolske ustanove „Sunce“ koja je jako značajna zbog izmene samog zakona. Ova ustanova je prilagodila svoj statut novim izmenama gde su tačno definisane pojedine pozicije i odgovornosti zaposlenih – rekao je predsednik Kovačević.

Takođe, bilo je i reči o subvencijama koje su dodeljene JKP Gornji Milanovac i Javnom preduzeću za izgradnju naše opštine.

- Osnovnim budžetom Opštine Gornji Milanovac opredeljena su sredstva za subvencije Javnom komunalnom i Preduzeću za izgradnju. Reč je o subvencijama koje su oni interno zatražili da se izmene. Kod Javnog preduzeća za izgradnju zbog nedostatka na tržištu bagera koje su nameravali da kupe, novac je preusmeren na neke druge garđevinske materijale i mašine, a JKP se u okviru svog Programa korišćenja subvencije opredelilo da u skladu sa projektom „ Za Gornji Milanovac bez divljih deponija“ čija realizacija je u toku nabavi dron, foto klopke i sve ono što je potrebno za sprečavanja nastanka smetlišta. Strogo ćemo kažnjavati građane koji se nesavesno odnose prema okolini. JKP i Opština subvencionišu komunalni rad, smeće se iznosi iz 52 mesne zajednice, tako da nema potrebe za stvaranjem divljih deponija, pogotovu što to ljude na selu ne košta – zaključio je Kovačević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar