Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evropski dan jezika u OŠ „Preljina“

post-title
Foto: OŠ Preljina


U svrhu promovisanja i podsticanja učenja, te osvešćivanja evropskog bogatstva kako jezičkog tako i kulturološkog, tradicionalno se, u našoj školi, svakog 26. septembra, obeležava Evropski dan jezika.

 
OŠ „Preljina“ može se pohvaliti širokom lepezom jezika koje izučavaju njeni učenici. Pored elementarnog, srpskog jezika, učenici imaju mogućnost da nauče engleski, francuski ili nemački jezik.
 
prelj1
 
prelj2
 
Vođeni krilaticom „Čovek onoliko vredi koliko jezika zna“ iskoristili smo i ovu priliku da organizujemo jezički sajam. Učenici svih doba, od najmlađih do najstarijih, imali su priliku da u toku današnjeg dana obiđu štandove različitih jezika. Svaki štand ima posebno osmišljen koncept u duhu jezika koji je tu predstavljen, a sve u svrhu da se posetioci pre svega zabave, „poigraju“ jezikom i nešto novo nauče.
 
prelj6
 
prelj4
 
Evropski dan jezika smo doživeli kao odličnu priliku da učenike podsetimo na važnost učenja i negovanja jezika, ali i kao priliku da se zabave „lomeći“ jezik izgovarajući brzalice, da zagreju vijuge rešavajući zagonetke i rebuse i da uživaju u skečevima i recitacijama svojih vršnjaka. 
 
Srdačan pozdrav!
 
Best regards!
 
Mit freundlichen Grüβen!
 
Condialement!


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar