Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izgoreli automobil i poljoprivredne mašine, Čvorovići iz Lučana uspeli da sačuvaju samo kuću

post-title
Foto: RINA


Juče u popodnevnim satima izbio je požar neslućenih razmera u lučanskom selu Kravarica, na objektu koji je služio kao magacin, izgoreo je do temelja. Vatrena stihija progutala je svu mehanizaciju i jedan putnički automobil u domaćinstvu Čvorovića i tom prilikom nanela ogromnu materijalnu štetu.

- Primetili smo prvo veliki crni gust dim, koji se pretvorio u plamen ogromnih razmera preko deset metara, sve se odigralo brzo. Sva sreća pa nije bilo ljudskih žrtava - pričaju prve komšije.

Čvorovići su pretpeli ogromu štetu, od koje kako kažu ne znaju kako će se oporaviti.

- U magacinu je bio „mercedes” automobil, balirka, dva atomizera, kultivator, frezer, kosa, grabulje. To je magacin od 160 metara kvadratnih, to je ogroman prostor. Traktor je ostao neoštećen, jer sam ga ostavio ispred magacina, pa njega nije zahvatilo - rekao je za RINU, Radovan Čvorović.

Prema njegovim rečima sve se odigralo vrlo brzo i samo je 10 minuta bilo potrebno da vatrena stihija zahvati čitav pomoćni objekat.

Nedaleko od magacina koji je izgoreo nalazi se i porodična kuća Čvorovića, do koje požar, na svu sreću nije stigao.

- Kuću je spasilo to što je magacin na strani ka kući imao veliki beotnski zid, koji je sprečio širenje požara na tu stranu. Čim smo videli da gori magacin, mi smo zvali vatrogasce, ali dok su stigli, već je bilo kasno - kaže Radovan.

Tačan uzrok požara kao i šteta koja je pričinjena još uvek nisu utvrđeni i biće poznati nakon istrage.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar