Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Elektromobilnost i čista energija kao sredstva u borbi protiv zagađenja i klimatskih promena

post-title
MediaPortal


Elektromobilnost, izazovi u infrastrukturi i tehnologije punjenja 

 

U okviru dvodnevne međunarodne konferencije SEE ENERGY - Connect & Supply V 2022 na temu,,Zapadni Balkan u energetskoj tranziciji” , održaće se panel o elektromobilnosti, izazovima infrastrukture i tehnologiji punjenja. Na panelu će aktivno učestvovati kompanije koje su do sada pružile najveći doprinos u ovoj oblasti - Siemens, ABB, Schneider Electric…

Registracija je bez kotizacije i obavezna popunjavanjem registracionog formulara.

 

ELEKTROMOBILNOST značajna karika u energetskoj tranziciji u oblasti transporta

 

U skladu sa ekološkim politikama, sve veći broj zemalja ima ambiciozne ciljeve za elektrifikaciju vozila u narednim decenijama, a mnoge automobilske kompanije planiraju ogromna ulaganja za potpuni prelazak na proizvodnju električnih automobila. Globalna prodaja putničkih električnih vozila porasla je u 2021. za 103%, na gotovo 6,6 miliona, pokazuje izveštaj koji je objavio BlumbergNEF. Imajući u vidu činjenicu da je smanjenje količine gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi jedan od prioriteta energetske tranzicije, elektromobilnost se postavlja kao rešenje za oblast transporta.

 

Elektromobilnost značajna za ekologiju i turizam

 

Elektromobili se sve više mogu sresti na našim putevima. Prirodne lepote naše zemlje i regiona su privlačni stranim turistima kojima je električni automobil deo ekološke svesti. Pokrajinski sekreterijat za privredu i turizam najavio je subvencije države turističkim objektima, te se može očekivati i finansijska pomoć države za kupovinu električnih punjača. 

 

Primer dobre prakse u Srbiji 

 

Procredit banka u svojoj floti poseduje 15 električnih automobila. Potpisavši ugovor sa Elektroprivredom Srbije, postala je prva domaća kompanija koja koristi električnu energiju sa garancijom „zelenog“ porekla što znači da je kupljena električna energija proizvedena isključivo iz obnovljivih izvora. Koju proceduru i iskustvo je banka prošla kako bi električne autobile svrstala u svoje poslovanje, ispričaće nam na SEE ENERGY konferenciji. 

 

 

MediaPortal/EnergetskiPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar