Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poraz Borca na startu ABA lige u Ljubljani

post-title
Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer


Novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi KK Borac Mozzart započeo je gostovanjem u Ljubljani domaćoj Cedevita Olimpiji. Bilo je to zaista teško gostovanje za tabor Marka Marinovića, jer je rival sklopio sastav kadar da bude respektabilan u evropskim dimenzijama. Bez obzira na to, Čačani su pružili dostojan otpor u prestonici Slovenije. Ipak, na kraju su morali da pruže ruku protivniku, a što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 98:81 (22:21; 29:18; 26:20; 21:22).

 

U skladu sa očekivanjima, oba tima su od početka dosta šutirali sa distance. Međutim, šut ih nije služio, tako da je bilo dosta promašaja. Ali kada je uočila da ne može tako do poena, Cedevita Olimpija je spustila loptu u reket, pa je tako došla do serije 6:0. S druge strane, Borac je srljao iz greške u grešku, tako da više od tri minuta nije mogao do prvog koša. Tek je Radonjić uspeo da spusti loptu u koš, nakon individualnog prodora. Od tog momenta Čačani su se probudili, pa su uhvatili priključak za domaćinom. Istina, tim iz Ljubljane je sve vreme vodio, ali mu je Borac ,,disao za vratom”. Čak je, na samom kraju prve deonice, poenima Novakovića došao i do egala (21:21), što je poduhvat vredan poštovanja. Jedino što su Slovenci mogli u preostalom vremenu bilo je da vrate minimalnu prednost na svoj konto.

 

Početkom drugog dela meča Borac je po prvi put uspeo da dođe i do vođstva (22:23). Minimalnog, istina, ali značajnog za samopouzdanje. U napadima koji su usledili Cedevita Olimpija je uspela da vrati prednost, pa čak i da dođe do plus šest (32:26). Nakon tajm auta trenera Marinovića reagovao je Milovanović, koji je postigao svoje prve poene u drugom mandatu u dresu Borca. Međutim, u periodu koji je usledio Slovenci su ušli u dobar ritam, pa su sa nekoliko pogođenih trojki došli do +14 (48:34). Naravno, trener gostiju je posegao za minutom odmora kao jedinim rešenjem. Do odlaska na veliki odmor Borac je uspeo da zaustavi nalet rivala i malo smanji deficit, što nije bilo od tako malog značaja pred nastavak susreta.

 

Kada su sudije dopustile da počne treća četvrtina, domaćin je napravio seriju 5:0, pa je došao do najvećih +17 (56:39). Borac je na sve načine pokušavao da se probudi i ponovo uhvati priključak za protivnikom. Ali Cedevita Olimpija je nastavila da igra onako kako je zacrtala, pa je sve vreme imala zaista pristojnu prednost, koja se kretala u rasponu između 15 i 20 poena. Razume se, Marinović je zatražio tajm aut, kako bi pokušao da probudi svoj usnuli tim. Odmah je Radonjić pogodio trojku, ali pošto mu se saigrači nisu priključili, Borac je i dalje zaostajao dvocifrenom razlikom.

 

Kada je otpočeo poslednji deo utakmice, Borac je zaigrao sa namerom da pokuša da nešto promeni. I uspeo je čačanski tim da veže pet poena, tako da je smanjio deficit na 14 poena (81:67). Tada se Borac ponadao da ipak može do egala. Međutim, brzo je prošlo nadanje Čačana. Domaćin je dodao gas, pa je brzo vratio +20 (90:70). Ako je do tada postojala sumnja da li može Cedevita Olimpija do ubedljive pobede, tada je razrešena…

 

Cedevita Olimpija: Ferel 17, Herison 12, Radović, Jeremić 8, Alibegović 16, Murić 18, Mulalić, Adams 5, Kosi 2, Gnjidić, Omić 17, Radovanović 3.

 

Borac Mozzart: Glišić 7, Đoković 10, Tomašević 10, Kočović, Novaković 7, Radonjić 26, Todorović 3, Milovanović 6, Čarapić 6, Hejl 6.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar