Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Avramović progovorio o povredi i povratku na teren: "Od tog snimka sve zavisi!"

post-title
Foto: FIBA


Aleksa Avramović još uvek se oporavljaa od povrede i ne može da pomogne saigračima na parketu. Partizan je novu sezonu ABA lige započeo pobedom protiv Cibone u Zagrebu i to sa Danteom Egzumom kao jedinim plejmejkerom, pošto ni Jam Madar nije igrao zbog problema sa leđima. Uz sve to Željko Obradović zabrinuo je navijače izjavom da bi "Aleksa i Alen Smailagić mogli da odsustvuju do Nove godine."

Srpski reprezentativac je zbog povrede ruke propustio Eurobasket, ali se nada da stvari nisu toliko ozbiljne i da bi mogao da se vrati ranije na parket. Možda već sredinom novembra. Naravno, jasno je da ništa ne zavisi direktno od njega, već od odluke lekara i brzine oporavka.

"Ne znam kada ću se vratiti, još niko ne može precizno da kaže. Od trenutka skidanja gipsa tri ili četiri nedelje. Kada ću ga skinuti? Uradiću rendgenski snimak sledeće nedelje, možda skinem gips za nedelju-dve, možda tri, videćemo", rekao je Avramović.

Priznao je i sam da je pomalo frustriran, jer je očekivao da će oporavak trajati znatno kraće. Sada mora da čeka. "Malo je dosadno, mislio sam da će biti od šest do osam nedelja, ali da može i da potraje na devet do 12 nedelja. Kost zarasta, nije u potpunosti srasla, sporo zarasta. Jedva čekam da se vratim na teren."

Iako mu nije lako da gleda sve sa strane i da radi drugačije vežbe i održava formu, a ne da šutira i bude u punom treningu, stiže i malo da se našali. "Treniram svaki dan sa Batom i Lukom, imam specifičan trening, trčim, nisam izgubio na kondiciji, snazi. Videću kako će se ruka privići na loptu, nadam se da će to biti u što kraćem i efikasnijem roku. Opet, desna je ruka, nju manje koristim", nasmejao se Aleksa.

Prokomentarisao je potom i neke od svojih saigrača, poput novog kapitena Kevina Pantera i centra Matijasa Lesora. "Kevin je odličan kao kapiten, navikli smo od njega da je lider ekipe, sjajan je izbor i odlično će izneti svoju ulogu. Što se Matijasa tiče, ima višak energije, šaljivdžija je, dobar je momak, kao i svi ostali naravno."

Ambicije navijača za ovu sezonu još su veće. Povratkom u Evroligu priča se o plasmanu među najbolih osam, pa i o fajnal-foru elitnog takmičenja. Stigli su igrači poput Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija, Janisa Papapetrua i Danila Anđušića. Ostali su nosioci igre poput Pantera, Alekse i Zeka Ledeja, sledi sezona iskupljenja.

"Smatram da smo proširili sastav, doveli smo igrače koji mogu da pokriju više pozicija poput Egzuma i Nanelija, Dante može od jedan do tri da igra, Džejms dva i tri, Papapetru može i tri i četiri, nekada i peticu u nekim nižim postavama. Imamo pravu veličinu, odgovorićemo svakom protivniku na pravi način. Što se očekivanja u Evroligi tiče, idemo polako, iz meča u meč. Nema vremena da se razmišlja ni o pobedi ni porazu. Prerano je pričati o budućnosti, još nije ni krenulo", zaključio je Avramović.

Mondo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar