Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obzirom da se bliže novogodišnje proslave imamo preporuku za jedan mladi orkestar koji će sigurno ispuniti vaša očekivanja

post-title
MediaPortal


Gracija je osnovana u junu 2022. godine. Mlad orkestar koga čine profesionalni muzičari sa dugogodišnjim iskustvom, koji su stekli odličnu reputaciju nastupajući u bendovima iz Čačka. Tim čini šest izvanrednih, pažljivo odabranih izvođača: dva vokala, harmonikaš, bubnjar, klavijaturista, gitarista. Bilo da je reč o vokalima, perkusionisti, solistima na različitim instrumentima, svako svojim umećem i talentom postavlja visoke standarde u svom domenu, koji ih čini baš tako gracioznim bendom.

 

Imaju bogat repertoar koji obuhvata širok spektar pesama različitih žanrova:  pop, rok, starogradska, evergrin, zabavna, narodna muzika, čime se zadovoljava svačiji ukus. Gracija će obezbediti provod za pamćenje a vi ćete tražiti pesmu više.

 

Aleksandra Subotić, vokal, rođena u Čačku. Muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, gde je kod nje od ranog detinjstva primećena izuzetna nadarenost za pevanje. Intonativna preciznost, kristalna boja glasa, dinamičko nijansiranje, besprekorno izvođenje najzahtevnijih pesama u ritmičkom i melodijskom pogledu, samo su neke od karakteristika njenog glasa, kojim podjednako dobro može da izvodi pop, rok, narodnu, i zabavnu muziku. Po mišljenju vrsnih muzičkih kritičara, Aleksandra svojim talentom, ubedljivim glasom i emocionalnim doživljajem svake pesme može samo uspehe da niže u svojoj karijeri, koji su ravni svetskim zvezdama. Jednom kada je čujete, stalno će vas pratiti njen glas!

 

Filip Caković, vokal, rođen u Čačku. Muzički se opismenio kroz časove solo pevanja, solfeđa i klavira. Talenat za pevenje je usavršavao kod istaknutih pevača sa naše umetničke scene. Čisto i stabilno pevanje u tonalitetu, specifična topla boja glasa, emotivni naboj prilikom pevanja, izuzetna nadarenost za izvođenje najzahtevnijih pesama svih žanrova su njegove odlike koje oduševljavaju publiku na prvo slušanje. Scenski nastup prave pevačke zvezde upotpunjuje njegovu dominaciju na sceni i čini ga posebnim, što publika posebno obožava. Filip „To je glas za kojim se svi okreću“.

 

Dragoslav Subotić, perkusionista, rođen u Čačku. Pasionirani bubnjar čiji su udarci palica u bubanj, doboš i činele odzvanjali u pesmama mnogih bendova. Iskusni je muzičar sa istančanim osećajem za ritam, tempo i agogiku. Preciznost i dinamičko nijansiranje daju pečat njegovom sviranju koje se stapa sa bio ritmom i čini ga impresivnim izvođačem. Dragoslav daje puls ovom bendu.

 

Filip Lukić, klavijaturista, rođen u Čačku. Završio Fakultet Muzičke umetnosti u Beogradu. Pored sviranja bavi se i pedagoškim radom. Strasni je obožavalac muzike sa odlično razvijenim sluhom i  tehnikom sviranja klavira. Posebno voli jazz koji mu daje slobodu za improvizaciju kroz koju pokazuje svoju kreativnost i umešnost sviranja. Filipova harmonska potpora plete neraskidive niti koje obezbeđuju skladnu zvučnost orkestra.

 

Nenad Bojović, harmonikaš, rođen je u Čačku. Iskusni muzičar čiji zvuk harmonike je uveličao i ulepšao mnogo važnih događaja i proslava. Majstor harmonike sa  stilom koji odiše preciznošću, lakoćom i usavršenom tehnikom sviranja. U njegovom opusu dominira narodna muzika sa posebnim senzibilitetom za izvođenje svake pesme ponaosob. Svaki Nenadov razvučeni meh daje „Dah života“ ovom bendu.

 

Svima je dobro poznato da je Čačak izrodio mnoge poznate gitarske virtouze, a jedan od njih je Željko Pantelić-Žeća. Muzičar je sa dugogodišnjim iskustvom, a njegove solo deonice ostavile su neizbrisive tragove na nastupe mnogih bendova.

Pesme u kojima se čuje zvuk njegove gitare imaju poseban senzibilitet zbog jedinstvenog stila sviranja koji odiše milozvučnim tonovima.

Svoju muzičku biografiju obogatio je studijskim iskustvom kao i komponovanjem komada za predstave.

Željko, zvuk Gracije uzdiže na još viši nivo čineći ga baš tako neodoljivim!

 

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar