Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku na 19. sednici Skupštine grada najvažnija tačka izveštaj o izvršenju budžeta od 1.1-30.09.2022.godine

post-title
Foto: Infopress


U Čačku je u toku 19. sednica Skuštine grada.Treba reći da je ovo prva sednica koja se održava po sistemu eParlamenta koji podrazumeva između ostalog i elektronsko glasanje, kao i mogućnost da se odbornici obraćaju sa svog mesta sedenja. Najvažnija tačka dnevnog reda je izveštaj o izvršenju budžeta za prethodnih devet meseci. Poslednjim rebalansom budžet grada je  sedam  milijardi i 190 miliona,  a 2016.godine  u budžetu je bilo  tri milijarde i 600 miliona. Predstavnici opozicije ističu da nisu zadovoljni procentom izvršenja budžeta.

Do sada je potrošeno tri milijarde 864 miliona, blizu 54 procenta.  U toku je i veliki broj infrastruktrurnih radova u okviru  projekta Čačak, prva nacionalna prestonica kulture, kao i rekonstrukcija fiskulturnih sala, puteva, uređenje parkinga kod bolnice, a  sve  to  će uticati na budžet , istakao je predsednik Skupštine grada Čačka, Igor Trifunović.

Zorica Knežević iz Nove Srbije kaže da je veoma nizak procenat izvršenja budžeta i za otuđenje građevinskog zemljišta,subvencije privatnim preduzećima.

Odbornici će razmatrati i izveštaje o ostvarivanju godišnjeg plana pretškolskih ustanova. Na dnevnom redu nađi će se i predlog rešenja o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom priključnog toplovoda i priključne komore za potrebe zgrade na Ljubić keju namenjene izbeglim licima. 

Sednica se nastavlja danas u subotu 29. oktobra koji je ujedno i dan predviđen za glasanje.

Infopress/Mediaportal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar