Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Borca ubedljivi na otvaranju prvenstva

post-title
Foto: Nikola Minović


U okviru 1. kola Roda juniorske lige Srbije u dvorani kraj Morave sastali su se čačanski Borac Mozzart i užička Sloboda. Bio je to prvi ovosezonski meč za vicešampiona države, u kojoj će ponovo pokušati da dosegne do najvišeg položaja u ligi. Što se tiče konačnog pobednika duela, on nije dovođen u pitanje tokom svih 40 minuta susreta. Izabranici Miloša Pejanovića su bez mnogo peripetija odbranili domaći teren, a na koncu susreta skor je glasio 94:56 (22:16; 31:18; 19:12; 22:10).

Utakmica je startovala prilično ujednačeno. Doduše, oba tima su prilično šutirala van linije 6,75, ali im učinak nije bio na zadovoljavajućem nivou. Samo je Ćurčić kod Borca bio kadar da pogodi, dok su Užičani bolje rasporedili poene. To im je donelo čak i vođstvo polovinom deonice (8:11). Međutim, u drugom delu domaćin je zaigrao bolje, a pride su proradili i ostali igrači, pa je uspeo da prevede rezultat na svoju stranu. Do kraja prvog kvartala Borac je sačuvao prednost, pa čak je istu malo i uvećao (22:16).

Sa brzih 5:0 domaćin je otvorio drugi deo meča. Ujedno, došao je i do prve dvocifrene prednosti (27:16). Odgovorio je Vukajlović, ali njegov potez bio je samo pokušaj da se poremeti Borac, koji se nije dao omesti u nastojanju da što više napuni koš rivala. Sve vreme je prednost domaćina iznosila dve cifre, tako da Sloboda nije mogla tu mnogo da učini, osim da spreči rivala da se još više ne odlepi i tako već u prvom poluvremenu reši pitanje pobednika. Međutim, pred kraj prvog poluvremna je pukla odbrana Slobode, što je Borac mudro iskoristio, pa je na veliki odmor otišao sa +19 (53:34).

Neefikasan je bio početak drugog poluvremena, što se posebno može reći za domaćina, koji gotovo tri minuta nije mogao da postigne koš. Ali kako ni gosti nisu bili ništa bolji, Borac je bio u daleko boljem položaju, jer je imao finu zalihu iz prvog poluvremena. Polovinom deonice stvari su se promenile. Borac je zaigrao bolje u ofanzivi, pa je posle trojke Vasilijevića došao do najvećih +21 (67:46). Od tog munjevitog juriša Čačana gosti iz Užica nisu uspeli da se oporave i stabilizuju. Naravno, trener Slobode je zatražio tajm aut, ali on nije doneo promenu u igri. Štaviše, do kraja treće deonice Borac je dodatno povećao rastojanje, a zaustavio se košem Ivkovića na koti 26 (72:46).

U poslednjem delu igre nije bilo puno peripetija i začkoljica. Borac je nastavio da igra u dobrom ritmu, održavao je veliku prednost koju je stekao u prvih pola sata, pa je meč lagano priveo kraju. Na taj način je uspešno, kako se i očekivalo, otvorio ovosezonsko izdanje juniorske lige.

Borac Mozzart: Vasilijević 15, Bugarčić 15, Bojović 2, Milošević 7, Veljović 3, Nikolić 6, Ivković 9, Ćurčić 20, Munitlak 8, Simović 2, Vujičić 2, Stojić 5.

Sloboda: Tejić, Starčević 5, Bačko 11, Mitrović 3, Luković, Rajevac, Jovanović 2, Kukanjac 16, Jolić 2, Vukajlović 17, Vučić, Spasojević.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar